ПРЕМИНУЛЕ ДВЕ ОСОБЕ, 25 ПОЗИТИВНИХ: Епидемиолошла ситуација на подручју Пиротског округа

В.Ћ.

08. 12. 2021. у 17:24

ПИРОТСКИ ЗЗЈЗ регистровао је још 25 лабораторијски потврђених случајева ковид 19, док су од ове заразе преминуле још две особе. У Пироту је заражено 11, Белој Паланци 8 , и по три особе у Димитровграду и Бабушници.

ПРЕМИНУЛЕ ДВЕ ОСОБЕ,  25 ПОЗИТИВНИХ: Епидемиолошла ситуација на подручју Пиротског округа

Фото: В.Ћ.

Лекари који раде епидемијска испитивања, процењују да је број заражених , већи бар пет до седам пута, али се многи не јављају медицинарима и не тестирају се. Међу зараженима су читаве породице. Највећи ризик за преношење ризика тренутно је у белопаланачкој општини, док је у Пироту, Бабушници и Димитровграду у благом паду.

У ковид амбуланти обављена су 43 прва и 101 контролни преглед. У Дечјој ковид амбуланти било је 74 прва и 55 контролних прегледа деце. На ковид одељењу пиротске Опште болнице тренутно се лечи 29 пацијената. Највише оболелих је из Пирота, затим из Бабушнице, па из Беле Паланке и Димитровграда, као и једна особа из Београда.

Јуче је дато 35 првих, 51 друга и 158 трећих доза вакцина против заразе. Лекари Центра за контролу и превенцију болести процењују да је епидемиолошка ситуација у округу ванредна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)