СЕЧАЊ БУДУЋА ТУРИСТИЧКА МЕКА КРАЈ ТАМИША: Средњобанатска општина добија нов туристичко спортски комплекс

Б. Г.

07. 12. 2021. у 18:55

ПРОЈЕКАТ "Развој туристичке спортско-рекреативне зоне у Сечњу", финансијски подражан од Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, налази се у завршној фази и званично је промовисан у просторијама Туристичке организације ове Средњобанатске општине.

СЕЧАЊ БУДУЋА ТУРИСТИЧКА МЕКА КРАЈ ТАМИША: Средњобанатска општина добија нов туристичко спортски комплекс

Фото: С. Младеновски

Идеја заснована на будућем искоришћавању изузетних природних ресурса и потенцијала реке Тамиш, као и близина границе са Румунијом, само су неке од предности и потенцијала за  развој туризма и свеобухватне промоције општине Сечањ.

- Кроз партнерску сарадњу локалне самоуправе, која је носилац пројекта, наше Туристичке организације и Регионалног, развојног центра Банат из Зрењанина, успешно смо реализовали низ активности - истиче Предраг Рађеновић, председник општине Сечањ.

Он наводи да је израђен елаборат за успостављање туристичке спортско-рекреативне зоне у Сечњу, идејно решење за уређење будућег локалитета, као и 3Д макета обухваћеног подручја поред Тамиша.

- Визија је да се целокупна туристичка спортско-рекреативна зона састоји из пет зона, трга,  спорта, викенд зоне, купалишне и зоне кампа - каже Миљана Милошевић, директор Туристичке организације општине Сечањ, уз напомену да су огромне могућности унапређења и изградње инфраструктуре, уређења простора, зелених површина, пешачких стаза, спортских терена и постављања мобилијара, чиме ће значајно бити унапређен квалитет живота свих мештана општине Сечањ.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића