БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ: Адвокати прошле године бесплатно заступали 255, а ове године 170 људи

З.Глигоријевић

07. 12. 2021. у 22:20

ПРАВО на бесплатну правну помоћ, коју већ нешто више од две године пружа Канцеларија за бесплатну саветодавну подршку у општини Ћуприја, имају три категорије грађана, подсећају из кабинета председника Општине Ћуприја.

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ: Адвокати прошле године бесплатно заступали 255, а ове године 170 људи

Фото:СО Ћуприја

Право на бесплатног адвоката имају примаоци социјалне помоћи и корисници дечијег додатка, другу групу чине грађани, који би, уколико би морали да плаћају адвокатске услуге, „клизнули" у категорију социјално угрожених грађана, а трећу групу чине грађани који припадају такозваној „рањивој групи". У њу спадају деца, инвалиди, жртве породичног насиља, трговине људима, организованог криминала и тероризма, азиланти, избеглице и грађани са упитном пословном способношћу.

Фото:СО Ћуприја

У Канцеларији за бесплатну саветодавну подршку у општини Ћуприја, која се налази у објекту дворишта Општинске управе, у Улици 13. октобра број 7, грађани бесплатну правну помоћ могу да добију од Робертина Станојловића и Ивице Обрадовића, који су регистровани пружаоци бесплатних правних услуга. Њих двојица су прошле године заступали 255, а ове године 170 лица, а за усмене савете Ћупричани долазе свакодневно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЧЕТВОРО ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ Смањује се број ковид болесника у ОБ Студеница