ПРЕМИНУЛЕ ТРИ НЕВАКЦИНИСАНЕ ОСОБЕ: Епидемиолошка ситуација у Пиротском округу

В.Ћ.

06. 12. 2021. у 22:05

ЕПИДЕМИОЛОЗИ пиротског ЗЗЈЗ, у дане минулог викенда регистровали су још 32 лабораторијски потврђена случаја инфекције ковид 19.

ПРЕМИНУЛЕ ТРИ НЕВАКЦИНИСАНЕ ОСОБЕ: Епидемиолошка ситуација у Пиротском округу

Фото: В. Ћ.

Међу новозараженима су 12 грађана из Беле Паланке, 11 из Пирота, пет из Димитровграда и четири из бабушничке општине. Према проценама лекара број заражених је далеко већи јер међу њима има и читавих породица, али се многи не јављају медицинарима и не тестирају се.

У дане викенда, од последица заражавања у пиротској Општој болници преминуле су још три невакцинисане особе. Две су из Пирота и једна са подручја Димитровграда.

У ковид амбуланти у Тијабари, прегледано је 143 грађана, од којих је 82 било на првом, а остали на контролном прегледу. У дечјој ковид амбуланти на Кеју обављено је 125 првих и 53 контролна прегледа малишана. На лечењу од ковид инфекције у Општој болници тренутно је 34 особа. Највише болесника је из Пирота, затим са подручја Бабушнице, Паланке и Димитровграда, као и један пацијент из Београда.

Током викенда дато је свега 29 првих, 23 друге и 125 трећих доза вакцине против ковида. Лекари Центра за контролу и превенцију болести при ЗЗЈЗ процењују да је епидемијска ситуација у округу ванредна са тенденцијом стабилизације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)