ДОБРОТА, ИПАК, ЈАЧА ОД ТУЖБЕ: Суд у Новом Пазару правоснажно ослободио хуманитарца Хида Муратовића

Н. Кочовић

07. 12. 2021. у 08:25

ПОЗНАТИ хуманитарац из Новог Пазара - својевремено и добитник плакете "Вечерњих новости" за "Најплеменитији подвиг године" - Хидајет Хидо Муратовић, правоснажно је ослобођен тужбе жене из Тутина којој је, како каже, више пута помагао.

ДОБРОТА, ИПАК, ЈАЧА ОД ТУЖБЕ: Суд у Новом Пазару правоснажно ослободио хуманитарца Хида Муратовића

Фото Приватна архива

На тај начин су му враћени углед и част, а пре свега поверење у његово поштење.

А, пре четири године га је тужила Хасима Гусинац из Вељег Поља код Тутина, која је тврдила да је "због неиспуњених Хидових обећања" срушила надстрешицу своје брвнаре...

- Био сам запрепашћен када сам добио тужбу и видео да тражи 500 евра на име накнаде штете, а више пута сам јој лично односио помоћ и куповао дрва за зиму - каже Хидо и објашњава да је ова жена, иначе социјални случај, тражила да јој сагради кућу, што је акција у коју би требало да се укључи што више људи, јер је за такав подухват неопходно бар 15.000 евра.

Муратовић годинама разноси новогодишње пакетиће, Фото Приватна архива

И, најпре је уследила првостепена пресуда по којој је Муратовић морао да јој исплати 50.000 динара, али је поништена и у поновљеном процесу је Муратовић осуђен на само 5.000 динара. Али, осведочено хумани човек - принципијелно - ни то није желео да плати, па је уложио жалбу Вишем суду у Новом Пазару и дочекао правоснажно ослобађање, док је Хасими наложено да плати 60.000 динара на име судских трошкова.

- Њу су на све ово наговорили неки други и ранили ми душу, напали божје аманете које носим 30 година без икакве мрље и горке речи. Зато ћу одговорити контратужбом и све што добијем проследити у хуманитарне сврхе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)