НЕИМАРИ ПРЕТЕКЛИ ПАДАВИНЕ: Пироћанци на време добили нови градски трг и паркинг са 74 места у строгом центру

В. ЋИРИЋ

07. 12. 2021. у 07:26

ПИРОЋАНЦИ су добили нови трг у центру града и нови паркинг, такође у строгом центру, тачније у дворишту зграда у Улици Бранка Радипчевића где је, до пре неколико месеци, било право ругло.

НЕИМАРИ ПРЕТЕКЛИ ПАДАВИНЕ: Пироћанци на време добили нови градски трг и паркинг са 74 места у строгом центру

Бехатон уместо камена, Фото В. Ћирић

Као што је и најављивано, део централног градског трга у Пироту је завршен и, уместо камених плоча које су годинама уназад биле на овом месту, постављен је бехатон. Реч је о делу између такозваног Везног тракта, те некадашње робне куће "Београд" и Дома војске Србије.

У реконструкцију око 4.500 квадрата у "срцу" града - уз помоћ Министарства финансија - уложено је око 40 милиона динара, а толико помињани део трга је попримио сасвим нов изглед.

Мр Владан Васић, Фото В. Ћирић

- Ово је сада један од најлепших тргова у Србији. Посао на тргу зваршен у планираном року, пре зиме, и урађене су комплетно нова канализација, расвета и остале инсталације. Летње баште у околним локалима биће постављене у договору власника и урбаниста из Јавног предузећа за планирање и изградњу. Има и неколико зелених простора, а новина је да новим тргом више неће моћи да се крећу доставна возила, већ ће се снабдевање локала обављати из улице поред цркве. Планирали смо да монтирамо такозване потапајуће рампе, које ће штитити улаз на трг, док ће зелени простор уредити радници нашег "комуналца" - набраја градоначелник мр Владан Васић и најављује реконструкцију Дома војске који је сада у власништву локалне самоуправе, а већ је адреса Позоришта, Дома културе, Библиотеке...

Паркиралиште између зграда, Фото В. Ћирић

Власнике аутомобила је, међутим, посебно обрадовао нови паркинг иза града у Улици Бранка Радичевића, са 74 места. Завршетак овог посла је каснио у односу на план јер су поједини станари били покренули судске спорове зато што су им порушене гараже - тврдећи да је земљиште на којем су их подигли, заправо, њихово.

- Правосудни органи су потврдили оно што смо од почетка тврдили, да је поменута локација у власништву локалне самоуправе, па смо ипак уредили паркиралиште које би требало да ублажи проблем недостатка места за остављање аутомобила - каже мр Васић и подсећа на то да у Пироту има око 17.000 регистрованих возила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)