ТРЕСЛИ СУ СЕ, ЗАПЕНИЛИ И УГИНУЛИ ЗА 10 МИНУТА: Нишлије узнемирене, за неколико дана отрована три власничка пса

Novosti online

03. 12. 2021. у 21:53

ЗА шест дана у Нишу су угинула три власничка пса, који су, према речима њихових власника, отровани мамцима скривеним у трави непосредно поред пешачких стаза у Тврђави.

ТРЕСЛИ СУ СЕ, ЗАПЕНИЛИ И УГИНУЛИ ЗА 10 МИНУТА: Нишлије узнемирене, за неколико дана отрована три власничка пса

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Дизајн студио

Власници паса су казали да су њихови љубимци отровани неким веома јаким отровом и да су угинули само десетак минута након што су појели отров. Према речима Љиљане Стефановић, њеном псу није било помоћи иако га је одмах из Тврђаве однела код ветеринара чија је ординација удаљена свега око 200 метара.

- Мој пас је током шетње одједном почео да се тресе, клонуо је и кренула му је пена. Ветеринар је све покушао, али је угинуо за само десет минута у највећим мукама - рекла је Стефановић.

Она је казала да је тровање пса пријавила полицији, међутим, не зна да ли ће бити покренут неки поступак.

- Ветеринар сматра да је мој пас појео отров на бази фосфата. То су углавном отрови који се користе у пољопривреди и који се продају без икакве контроле - изјавила је Стефановић.

Слађана и Ратко Станковић казали су да је њихов пас, самојед, такође угинуо након што је појео отров у Тврђави.

- Само минут или два од појаве првих симптома, клонуо је, кренула му је пена на уста. Одмах смо га однели код ветеринара преко пута Тврђаве, али је он само констатовао смрт, вероватно тровањем - истакао је Ратко Станковић.

Фото: Д. Ристић

Илустрација

Како је казао, ветеринар није могао без токсиколошке анализе да у извештају напише да је пас отрован, али су они леш пса однели на обудукцију у Ветеринарски институт и узорак у Завод за судску медицину, како би била урађена и та анализа.

- Након тога тужилац ће моћи да покрене поступак, али не знамо која је процедура даље. Питамо се сада колико још мамаца са отровом има у граду - изјавио је Станковић.

Казао је да његова супруга и он сумњају да се тровањем пси луталице систематски уклањају са улица, али да ни власнички пси нису поштеђени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)