ЈЕДАН ПАКЕТИЋ – МНОГО ЉУБАВИ: Почиње традиционална акција Црвеног крста Параћин

З.Рашић

03. 12. 2021. у 13:39

ОПШТИНСКА организација Црвеног крста у Параћину, као и увек почетком децембра, почела је традиционалну акцију „Један пакетић – много љубави“ позивом свих друштвено одговорних компанија и појединаца који су у могућности да донирају дечје играчке, гардеробу, слаткише, сокове и слане грицкалице - да се јаве на број телефона 035/563-279, путем електронске поште или да дођу лично у просторије ЦК, улица Крагујевачка број 4.

ЈЕДАН ПАКЕТИЋ – МНОГО ЉУБАВИ: Почиње традиционална акција Црвеног крста Параћин

Фото: З. Рашић

Правна лица могу уплатити финансијска средства и на жиро рачун 160-17931-21 Црвеног крста Параћин.

- Акција „Један пакетић - много љубави“ је наша традиционална акција која се реализује непосредно пред новогодишње и божићне празнике. Циљ је да од физичких и правних лица прикупимо играчке, слаткише, сланише и остало, како бисмо направили новогодишње пакетиће за различите категорије угрожене деце. Оно што не поделимо до Нове године, поделимо касније за Божић - каже Зоран Исламовић, секретар ЦК.

 На овај начин сваке године параћински Црвени крст обрадује преко стотину малишана из социјално угрожених породица које живе на територији те општине - кориснике Народне кухиње, децу са посебним потребама.

Приликом поделе пакетића волонтери облаче костиме Деда Мраза и праве занимљив програм за малишане како би им додатно измамили осмехе, а у подели пакетића учествују и ученици и просветни радници који су донирали намирнице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)