ДРЖАВНА СЕКРЕТАРКА У АЛИБУНАРУ: Демографска слика није повољна, уздамо се у нове мере популационе политике

Ј.Ј.Баљак

01. 12. 2021. у 16:22

ДРЖАВНА секретарка Министарства за бригу о породици и демографију Милка Миловановић Минић посетила је општину Алибунар, где је у разговору са представницима локалне самоуправе сагледала какво је демографско стање и који су проблеми у тој јужнобанатској општини.

ДРЖАВНА СЕКРЕТАРКА У АЛИБУНАРУ: Демографска слика није повољна, уздамо се у нове мере популационе политике

Општина Алибунар

-Демографска слика у Србији није повољна, али се надамо да ћемо заједничким снагама успети да створимо повољније услове за опстанак и равој породице. Новим мерама које су донете на републичком нивоу, очекујемо да ће доћи до подизања стопе наталитета, али то, свакако, изискује време – поручила је државна секретарка.

Председница општине Алибунар Зорана Братић предочила је да они за свако прворођено дете издвајају по 30.000 динара, а за друго, треће и четврто дете по 20.000 динара, као и по беби пакет за свако рођено дете.

-Већ две године свако новорођенче добија и ауто-седиште, док је за породице са троје или више деце обезбеђен бесплатан боравак у предшколској установи, као и бесплатне ужине – навела је Братићева само неке од мера које спроводе како би помогли породицама мале и деце шкослког узраста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)