ИЗБОРИЛИ ШИРИ ПУТ: "Путеви Србије" и "Коридори" настављају санацију оштећених траса у Пироту

В. ЋИРИЋ

01. 12. 2021. у 06:21

ПРЕДСТАВНИЦИ јавних предузећа "Путеви Србије" и "Коридори", са локалном самоуправом у Пироту настављају испуњавање обећања датог житељима места чије су путеве - током изградње Источног крака Коридора 10 - оштетили теретњацио који су превозили гранулате.

ИЗБОРИЛИ ШИРИ ПУТ: Путеви Србије и Коридори настављају санацију оштећених траса у Пироту

Мр Владан Васић, Фото Танјуг

Тако се у најмногољуднијем пиротском насељу Прчевац реконструише улица која место дели на леву и десну страну, при чему ће Височки пут бити проширен где год је то могуће.

Јер, ова траса је део регионалног пута, а првобитним пројектом је било предвиђено да на многим местима буде чак и сужена, због чега су се овдашњи људи благовремено побунили - наводећи да би такво решење доводило у опасност не само возаче и пролазнике, већ и бициклисте, односно све друге који се из неког разлога нађу у овом делу града.

Старој траси нова ширина, Душан Мијук, Фото В. Ћирић/Танјуг

- Првобитна траса је просечно била широка око пет и по метара, али се у неким деловима сужавала за 30 центиметара, што је пројектант оправдавао такозваном геометријом пута.

Када су се људи успротивили, дефинисан је нови предлог, па ће најмања ширина коловоза износити 5,5 метара, а тротоар ће износити 120 центиметара. Ово ће пројектанта и извођача радова довести у незавидан положај, али су захтеви грађана изнад свега - истиче градоначелник мр Владан Васић, напомињући да је сарадња локалне самоуправе са поменутим јавним предузећима током протеклих година била изванредна.

Оштећења током градње, Фото В. Ћирић

То потврђује и Душан Мијук, шеф пројекта на Источном краку Коридора 10, уз напомену да су сада - у договору са мештанима - пронађена оптимална и, што је најважније, изводљива решења, са проширењима у оквиру законских норми.

Реч је, иначе, о деоници дугој око 600 метара - од уласка у Прчевац, до такозване лакат кривине - на којој би посао требало да буде завршен до краја сезоне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)