ГЛАВНА ТЕМА КОБНА ТУЧА МИГРАНАТА: У Кикинди заседао градски Савет за безбедност

Р.Ш.

28. 11. 2021. у 20:13

Туча миграната, која се у центру Кикинде догодила у суботу касно поподне, после које је један од њих преминуо од последица рањавања ножем, била је повод за седницу Савета за безбедност града, која је одржана данас поподне.

ГЛАВНА ТЕМА КОБНА ТУЧА МИГРАНАТА: У Кикинди заседао градски Савет за безбедност

Фото: Р. Шегрт

Градоначелник Никола Лукач саопштио је да од Полицијске  управе тражи веће присуство патрола на најмање пет места у граду, на којима се најчешче окупљају мигранти, а то су су локације великих супермаркета, аутобуска станица, такси стајалишта ис лична места. Ово није први сукоб миграната у центру града, али је обај имао најтрагичније последице. Грађани су забринути, јер су се странци изболи ножевима, а у центру града свакодневно могу да се сретну групе у којима је више младића.

- Разумем забринутост грађана, па сам сазвао хитну седницу Савета за безбедност. Од полиције захтевам веће присуство на местима на којима се мигранти најчешће појављу. Мислимо да има најмање пет таквих локација. Наш град је на транзитном путу мигрантима. Они могу слободно да се крећу, јер имају уредне документе. Разговараћемо са Комесаријатом за избеглице и Транзитно-мигрантским центром да се само у одређеним периодима мигранатима омогући организован превез од Прихватног центра до града, како би они обавили своје потребе. Предложићемо да полиција максимално контролише њихово кретање. Они су и до сада, као и овај пут, имали своје интерне, међусобне несугласице и верујем да ће полиција предузети све мере да се грађани осећају безбедно – саопштио је Лукач.

Градоначелник Лукач је похвалио досадашњи рад полиције у расветљавању сукоба миграната и других инцидената којих је било у протеклом периоду. Он каже да је замолио и представнике свих покрајинских и републичких органа да максимално повећају своју пажњу према мигрантима.

У Прихватном центру код Кикинде, који је транзитног карактера, требало би да буде од 250 до 300 особа, али је већ дуже време тамо знантно већи број људи.

- Тамо буде и до 1.000 особа, јер Полицијска управа покрива и подручје Хоргоша. Мигранти се често са границе враћају у центар, а одавде се дислоцирају у друге центре- навео је Лукач.

Јучерашња туча миграната избила је у центру града, испред кладионице. Потукло се више њих, а седморица су повређена. Један је избоден ножем у пределу горњег дела грудног коша и рамена и преминуо је од последица рањавања. Још једном је указана помоћ у болници, па је пуштен кући. Петорица мушкараца задобила су лакше повреде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)