ГЛАВАШЕВА У НОВОМ РУХУ Обнова саобраћајне инфраструктуре у центру Краљева (ФОТО)

Г. ЋИРОВИЋ

28. 11. 2021. у 12:27

Настављајући улагања локалне сампоуправе у саобраћајну, али и комуналну инфраструктуру у Краљеву, у току је реконструкција Главашеве и дела Поцерске улице у центру града на Ибру која обухвата комплетну обнову коловоза и тротоара, као и радове на топловодној, канализационој и водоводној мрежи и електро инсталацијама.

ГЛАВАШЕВА У НОВОМ РУХУ  Обнова саобраћајне инфраструктуре у центру Краљева (ФОТО)

Градска управа у Краљеву

- Изводе се обимни радови како се не би догодила ситуација да пет-шест месеци након завршетка реконструкције морамо да сечемо асфалт због замене различитих инсталација. Према градској одлуци, када све буде завршено наредних пет година не сме бити нових радова. Зато је важна синхронизација свих предузећа која ућествују у радовима – каже Марица Мијајловић, директорка овдашњег ЈП за уређивање грађевинског земљишта.

Градска управа у Краљеву

Реконструкција Главашеве улице у центру Краљева

За ову намену је из градског буџета опредељено 28 милиона динара, док локална и државна предузећа сопственим средствима финансирају своје радове.

- Уколико до краја ове године радови не буду завршени, омогућићемо овдашњим грађанима да несметано функционишу – рекао је др Предраг Терзић, градоначелник Краљева обилазећи радове. - Потребно је мало стрпљења како би комунални проблеми у овој улици, нарочито у време падавина, коначно били решени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)