БРЖЕ ПРЕКО РЕКЕ: Данас се отвара мост "Братољуб" на Дрини (ФОТО)

В.Митрић

28. 11. 2021. у 09:24

СВЕ је и на левој обали Дрине, коначно, спремно за данашње отварање отварање моста „Братољуб“ на Дрини, између Љубовије и Братунца(РС, БиХ), који је држава Србија изградила још 2017. године држава Србија.

БРЖЕ ПРЕКО РЕКЕ: Данас се отвара мост Братољуб на Дрини (ФОТО)

Фото: В.Митрић

За велелепну грађевину дугачку 227 метара и широку 14 метара, која стоји на осам стубова, међу којима су четири на живој реци, Србија је издвојила 13 милиона евра.

Свечано отварање, уз присуство, највиших званичника Србије, РС и БиХ, представника локалних власти и људи са обе обале, биће, данас, у 11 часова, потврдио је „Новостима“ Милан Јовановић, председник општине Љубовија.

Екипа "Новости" се, на лицу места, на левој обали реке, код Братунца, уверила да саобраћај преко моста може да крене с одмах.Али,

Завршени су давно сви приступни путеви од Братунца ка мосту, изграђена су и опремљена сва здања за граничне власти од полиције, царине до разних инспекција....Сви прегледи ће се, како је договорено, одвијати на левој обали Дрини, чије власти финансирају тај део посла.

На здањима прелаза укључена је и електронска сигнализација.

Биће ово модеран граничи прелаз, а мост има, поред пешачке, и бициклистичку стазу, које су изградиле власти Србије.

-Једва чекам отварање моста, грађевине на овом делу Дрине о којој сам маштао још као дечак -каже економиста из Братунца Родољуб Ђукановић.

-Благо нама што имамо овакву матицу, а Богу хвала и власти, са леве обале Дрине, испуниле су обећање.Ништа без мостова о којима је дивно писао наш нобеловац Иво Андрић. Биће ово братољуб у правом смислу речи.Ово је нова фаза за животз и рад свих нас на обе обале реке.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)