ПРИЈЕМ И НАГРАДА ЗА НАЈБОЉЕ У НОВОМ ПАЗАРУ: Осим стипендија и плакета, студентима и пропуснице за сва културна дешавања

Н. Кочовић

27. 11. 2021. у 09:39

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Пазара Нихат Бишевац са сарадницима приредио је свечани пријем у част најбољих студената, добитника градске стипендије у протеклој школској години.

ПРИЈЕМ И НАГРАДА ЗА НАЈБОЉЕ У НОВОМ ПАЗАРУ: Осим стипендија и плакета, студентима и пропуснице за сва културна дешавања

Фото: Н. Кочовић

Стипендије локалне самоуправе прошле године примала су 73 студента државних универзитета који су имали просечну оцену изнад девет и редовно су полагали све испите.

- Веома је важна подршка града који на овај начин вреднује образовање, улаже у студенте и показује колико цени што се ми трудимо да оправдамо оно што они улажу у нас – каже Илхана Рашљанин.

Младен Мрљеш додаје да му је драго што град води рачуна о најбољим студентима и подржава учење и рад.

- Веома је подстицајно како Градска управа третира студенте, поготово у последњих неколико година. Нарочито ме радује одлука да нам се омогући бесплатан приступ културним садржајима – истиче Белма Жупић.

Градоначелник Новог Пазара поручио је студентима да се град поноси њима, као и њихови родитељи, као и да ће они једног дана бити главни ослонац и покретач развоја града, његов најзначанији ресурс.

- Знам да није лако постићи резултате које ви постижете и зато нас посебно радује што на конкурсу сваке године имамо све већи број студената који задовољавају услове за стипендирање. Није ваш успех само резултат рада, већ и озбиљног одрицања на свим пољима, уз велику подршку ваших породица. Град ће бити уз вас док корачате путем који сте пошли, путем знања – поручио је Бишевац.

Он је додао и да су они узори будућим генерацијама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)