ВЕЛИКА ИНВЕСТИЦИЈА У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Положен камен темељац за изградњу Културног центра

Д.З.

08. 11. 2021. у 15:34

ПОВОДОМ градске славе светог Димитрија у сеерној Митровици данас је положен камен темељац за изградњу Културног центра.

ВЕЛИКА ИНВЕСТИЦИЈА У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Положен камен темељац за изградњу Културног центра

Фото: Д. З.

Полагању камену темељца присуствовали су представници Српске листе, председник Горан Ракић, потпредседник Игор Симић, градоначелник северне Митровице Милан Радојевић као и председник Привременог органа Александар Спирић.

- Оно што смо планирали да спроведемо 13. октобра прекинули смо на жалост када су јединице полиције из Приштине упале на север Космета. Тада смо планирали полагање камена темељца, али сада спроводимо обећање које смо дали полагањем камена темељца за објекат од око пет хаљада квадрата са четири етаже - истакао је Милан Радојевић, градоначелник северне Митровице појашњавајући да ће се у објекту наћи биоскопска и позоришна сала, библиотека, градски музеј , балска дворана.

Истичући захвалност и осталим градоначелницима са севера који су се сложили да се објекат финансира средствима из Фонда за север, градоначелник Радојевић истиче да ће изгрдња објекта износити 3,5 милиона евра.

Фото: Д. З.

Да је изградња Културног центра али и стамбених објеката залог за будућност и опстанак на овим просторима сматра и Александар Спирић, председник Прибременог органа општине Митровица који посебно истиче да је од протекле године до сада подељено више од седам стотина стамбених јединица изграђених средствима Владе Србије,Канцеларије за Косово и Метохији али и града Београда.

СТАНДАРД

- Наша Митровица је одувек била средина која је позната по кулутир и спорту а изградња Културног центра равна се са изградњом било које друге институције јер су грађани општине северна Митровица и те како талантовани а са друге стране већ 22 године су ускраћени за један овакав објекат. Зато са задовољством могу да истакнем да ће Културни центар бити изграђен по најмодернијем пројекту у којем ће бити исталитрани техника и технологија по највишем стандарду и што је најважније коначно наши таленти ће имати могућност да негују своје знање -истакла је о изградњи Културног центра заменица градоначелника северне Митровице Андријана Хоџић.

БОНУС ВИДЕО: 

РОЂЕНА КАО ПРИНЦЕЗА, УМРЛА КАО СКРОМНА ЖЕНА: Српска краљица Марија је некада била узор народу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КТИТОР ХРАМА И КНЕЗ МИЛОШ: Пожаревац може да се похвали са три православне светиње подигнуте у три века