ПРЕМИНУЛЕ ДВЕ, ЗАРАЖЕНО 49 ОСОБА: Епидемија и, имунизација у Пиротском округу

В. Ћ.

06. 11. 2021. у 16:29

ПРЕМА подацима пиротског ЗЗЈЗ, у последња 24 часа, на подручју Пиротског округа, од последица заражавања ковид инфекцијом, преминуле су две особе, а новозаражено је 49 грађана.

ПРЕМИНУЛЕ ДВЕ, ЗАРАЖЕНО 49 ОСОБА: Епидемија и, имунизација у Пиротском округу

Фото: В. Ћ.

Преминули су из Пирота и Димитровграда. У Општој болници тренутно се од инфекције лечи 59 грађана, међу којима је највише болесника из Пирота, па затим из Бабушнице, Димитровграда, Беле Паланке, једна особа је из Неготина и један страни држављанин.

Епидемиолози процењују да је број заражених већи најмање пет до седам пута, али се сви инфицирани не јављају здравственим службама и не тестирају се. Од почетка новембра укупно је регистровано 379 склучајева заражавања, док их је прошлог месеца било 2.415. У овом таласу укупно је потврђено 4736 случајева заражавања.

У ковид амбуланти у Тијабари обављено је 325 прегледа, од којих ј е65 првих док су остастсли контролни. У Дечјој ковид амбуланти на Кеју, обављен је 121 преглед, од којих су 54 прва, док су остали контролни.

Према последњем пресеку, дато је 71 првих, 46 других и 248 трећих доза вакцине против заразе. Лекари процењују да је епидемиолошка ситуација на подручју Пиротског округа ванредна .

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВОДА НЕ МОЖЕ ДА УГАСИ ДЕПОНИЈУ: На темеринском сметлишту избио пожар који ватрогасци нису локализовали