МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЦРНОГ МОРА: Еколози и основци чистили обалу Дунава у Прахову

Сузана М.Јовановић

29. 10. 2021. у 22:55

ПОВОДОМ 31. октобра Међународног дана Црног мора, Еколошко удружење „Бадем“ из Неготина у сарадњи са ученицима и просветним радницима Основне школе „Павле Илић Вељко“ у Прахову организовало је акцију чишћења обале Дунава.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЦРНОГ МОРА: Еколози и основци чистили обалу Дунава у Прахову

foto SMJovanovic.jpg

Праховски ђаци, заједно са својим наставницима и члановима „Бадема“ очистили су обалу у непосредној близини своје школе, али и прилазни пут приобаљу и околину, али и сортирали отпад, а надлежни из Месне заједнице организовала су превоз сакупљеног смећа до главне депоније.

-Циљ ове акције био је да укаже на значај коју животна околина, али и сама река има на становнике једног насеља, али и да упозори мештане и све оне који долазе на обале Дунава да не загађују ни реку, ни природу.Настојимо да теренским радом, оваквим акцијама, али и радионицама, организовањем излета подигнемо еколошку свест прво код најмлађих, а затим и код осталих мештана и грађана и на тај начин развијемо љубав према природи -  каже мр Данило Петровић, председник Еколошког удружења „Бадем“.

foto SMJovanovic.jpg

Ученици праховске ОШ "Павле Илић Вељко" чисте обалу Дунава

Акција је организована у оквиру реализације пројекта „Тунелска пећина Замна“, чији је циљ да ширу и стручну јавност упозна са овим јединственим спомеником природе, а младима да прилику да упознају околину и науче да се понашају у заштићеном природном добру.

Пројекат, који је са 448.450 динара подржало Министарство заштите животне средине обухвата и биодиверзитет Дунава, али и угрожене јесетарске врсте у праховском и радујевачком сектору Дунава, али и едукација младих. У пројекту  поред ђака праховске основне школе учествују и корисници услуга неготинског Удружења за помоћ особама са инвалидитетом „Дуга“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика