ДА ДЕЦА ИМАЈУ БОЉЕ УСЛОВЕ ЗА УЧЕЊЕ: Суботичке основне школе добиле новац за обнову

Ј.Л.

28. 10. 2021. у 18:15

СУБОТИЧКЕ основне школе „Кизур Иштван“, „Свети Сава“ и „Сечењи Иштван“ добиле су захваљујући конкурсу Покрајинског секретаријата за образавење, управу и прописе, новац, који ће да омогући обнову просторија.

ДА ДЕЦА ИМАЈУ БОЉЕ УСЛОВЕ ЗА УЧЕЊЕ: Суботичке основне школе добиле новац за обнову

Ј.Л.

ОШ „Кизур Иштван“ је добила 8.2 милиона динара, 6.8 милиона од ресорног секретаријата а остало је обезбедио Град Суботица. Са овим новцем биће адаптирани тоалети и санитарни чворови.

- Евидентно је да је ова инвестиција била заиста неопходна с обзиром да су канализационе цеви веома старе, на основу испитивања утврђено је да негде испуштају воду што би довело до урушавања зграде. Поред комплетне канализационе мреже, адаптираће се и четири санитарна чвора – најављује Дејан Анђеловић, директор ОШ „Кизур Ишван“.

Уз помоћ Града и Покрајине биће обновљени и објекти ОШ „Сечењи Иштван“ и „Свети Сава“.

- Овакви пројекти су од изузетниг значаја и за рад и за боравак деце у школама, није у питању само наставни процес већ и услови у којима деца уче. Ово је један леп пример сарадње локалне и покрајинске власти захваљујући којој ће бити обновљене просторије у школама – истиче Јасмина Стевановић, секретар Секретаријата за друштвене делатности. – ОШ „Свети Сава“ је такође добила четири милиона динара за радове на санитарном чвору,  а то је друга фаза јер је Град  већ издвојио три милиона динара за ове намене. ОШ „Сечењи Иштван“ је добила милион и по динара.

Како је истакла Миланка Костић, чланица Градског већа за образовање, упркос пандемији Град Суботица је за пројектне активности основних школа определио десет милиона, а за средње школе 8.8 милиона динара.

- Веома је важно да се кроз пројектне активности дође до пара како би се унапредила инфраструктура у суботичким школама. Битно је да обезбедимо што боље услове за ученике, јер је квалитетно образовање један од наших приоритета – поручила је Миланка Костић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)