ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Међу 31 новозараженим и петоро деце

М. БОШЊАК

27. 10. 2021. у 13:49

НЕМА, срећом, преминулих у ковид зони Опште болнице у Горњем Милановцу током минула 24 сата, у односу на све претходне дане.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Међу 31 новозараженим и петоро деце

Фото М. Бошњак

- Према пресеку од јутрос у седам сати, у „црвеној“ зони на лечењу од ковида-19 је 41 пацијент. Вирус корона потврђен је код њих 40, један чека резултате тестирања. Током протекла 24 часа примили смо две особе са симптомима који указују на коронавирус, једног пацијента отпустили смо на кућно лечење - потврдио је данас др Предраг Шутић, в. д. директора те болнице.

Интерно одељење ове болнице поново је у ковид систему. Ако буде требало, биће и друга...

Број особа позитивних на вирус корона по данашњим званичним подацима Дома здравља у Горњем Милановцу је 31, од којих још петоро деце.

- У Ковид амбуланти у данима протеклог викенда прегледано је укупно 277 особа, од њих у педијатријској Ковид амбуланти 71 дете – потврдила је званично та медицинска установа.

Од марта прошле године, то јест од почетка епидемије ковида-19 до данас, у рудничко-таковском крају преминуле су 162 особе. У целом том периоду коронавирусом укупно је, по досадашњим подацима, заражено 5.470 лица. Од тог броја, само од почетка августа ове године, у четвртом таласу епидемије, оболело је њих 1606, од којих 211 деце.

Имунизација против ковида-19 у овом крају до сада, према последњим званичним подацима, гласи: прву дозу од четири расположива цепива примило је 17.205 за то заинтересованих, другу 16.397, а трећу, бустер 4.596.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

БОНУС ВИДЕО:

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ИЗУЗЕТНО ЛЕПОЈ ПЕШЧАНОЈ ПЛАЖИ: Недавно потпуно реновиран хотел из познатог светског ланца Хилтон