ШУШУЛИЋ ДОНЕО МЕДАЉЕ У ВЛАСОТИНЦЕ: Треће место за Србију у решавању шаховских проблема

И.Митић

26. 10. 2021. у 15:52

ЖИВАН Шушулић, професор математике у пензији и некадашњи председник општине Власотинце, био је део репрезентације Србије, која је освојила треће место на Светском првенству у решавању шаховских проблема.

ШУШУЛИЋ ДОНЕО МЕДАЉЕ У ВЛАСОТИНЦЕ: Треће место за Србију у решавању шаховских проблема

FOTO: Privatna arhiva

Шушулић је, са велемајстором Марјаном Ковачевићем и мајстором Илијом Серафимовићем, освојио бронзано одличје на надметању одржаном на Родосу, од 16. до 23. октобра, у конкуренцији 19 репрезентација, а на истом такмичењу је са Серафимовићем освојио и прво место у брзом састављању проблема.

За овог Власотинчанина, који је дебитовао за српску шаховску репрезентацију, позив у национални тим био је велика част и привилегија.

- Проблемским шахом сам се интензивно бавио у студентским данима, па тек поново у минуле три године. У последње време сам постигао значајне резултате што је можда утицало да будем позван у репрезентацију – казао је Шушулић.

Он је ове године освојио прво место на Светском решавачком такмичењу у Београду и треће место на престижном такмичењу у Француској. Постао је и члан наше репрезентације у састављању шаховских проблема – помоћни матови.

Живан Шушилић је члан Шаховског клуба Власотинце и тренутно води шаховску секцију са пионирима. Он закључује да Власотинце има младе и перспективне шахисте, а да су старији ту да покушају да им пренесу своја знања у чему их прати и помаже им локална самоуправа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)