КОРОНА ПРЕСЕК ЗА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Ово су најновији подаци

Милорад Бошњак

26. 10. 2021. у 13:01

ЈОШ један пацијент, годиште 1947, нажалост је преминуо у ковид зони Опште болнице у Горњем Милановцу, током минула 24 сата.

КОРОНА ПРЕСЕК ЗА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Ово су најновији подаци

Фото: М.Б.

- У „црвеној“ зони, према пресеку од јутрос у седам сати, на лечењу од ковида-19 је 40 пацијената (петоро више него јуче). Вирус корона потврђен је код 39, један има негативне резултате тестирања. Током протекла 24 часа примили смо девет особа са симптомима који указују на коронавирус, једног пацијента превезли смо у Ковид болницу у Батајници - потврдио је др Предраг Шутић, в. д. директора те болнице.

Интерно одељење ове болнице поново је у ковид систему.

Број новоинфицираних коронавирусом, по данашњим званичним подацима Дома здравља у Горњем Милановцу, је 42, од којих још деветоро деце.

Од марта прошле године, то јест од почетка епидемије ковида-19 до данас у рудничко-таковском крају преминуле су 162 особе. У целом том периоду коронавирусом укупно је, по досадашњим подацима, заражено 5.449 лица. Од тог броја, само од почетка августа ове године, у четвртом таласу епидемије, оболело је њих 1.576, од којих 206 деце.

Имунизација против ковида-19 у овом крају до сада: прву дозу од четири расположива цепива примила је 17.181 за то заинтересована особа, другу 16.383, а трећу, бустер 4.540.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СВЕТ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Новак Ђоковић и Карлос Алкараз изашли на вечеру пред међусобни меч који ће пратити цела планета (ФОТО/ВИДЕО)