СА ТРИ НА ЈЕДНУ ЛОКАЦИЈУ: У Чачку отворене нове просторије Центра за социјални рад (ФОТО)

В. ИЛИЋ

25. 10. 2021. у 16:25

МИНИСТАРКА за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић у понедељак је симболично уручила кључ нових просторија Центра за социјални рад у Чачку директорки ове установе Бранимирки Радосавчевић.

СА ТРИ НА ЈЕДНУ ЛОКАЦИЈУ: У Чачку отворене нове просторије Центра за социјални рад (ФОТО)

Фото: В. ИЛИЋ

Центар за социјални рад сада има 27 канцеларија које се простиру на око 1.000 квадратних метара, а налази се у некадашњој згради Халк банке, у строгом центру Чачка, коју је Град Чачак откупио за око 1,6 милиона евра.

- Систем социјалне заштите представља један од значајних стубова државе. Његово јачање је директан показатељ доброг функционисања свих државних институција. Локалне самоуправе су значајни партнери у том процесу. Град Чачак је изузетан пример бриге о својим грађанима, будући да има развијене готово све услуге социјалне заштите, а нову зграду Центра за социјални рад је финансирао из сопственог буџета – истакла је министарка Кисић Тепавчевић, наглашавајући да би пример Чачка требало да следе и остале локалне самоуправе.

Директорка Центра за социјални рад Бранимирка Радосавчевић подсетила је да ова установа у граду на Морави постоји 62 године.

- Велики је значај новог, комфорнијег простора за рад, и за запослене, али и за све наше кориснике. До сада смо функционисали на три локације, а од сада ће у новој згради, која је приступачна и за особе са инвалидитетом, бити могућ ефикаснији рад запослених, а корисницима, којих имамо око 8.000, бити боља доступност свих права и услуга из социјалне и породично-правне заштите – рекла је Радосавчевић.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић захвалио је министрки Кисић Тепавчевић што је присуствовала овом догађају, наглашавајући да Град Чачак изузетно води рачуна о социјално угроженим категоријама становништва.

Фото: В. ИЛИЋ

- Локална самоуправа препознала је потребу Центра за социјални рад за новим просторијама, пошто су претходне биле веома неусловне за рад. На новом простору, на преговорима, радили смо две године и наш труд се исплатио. Веома нам је то значајно због запослених у Центру, али превасходно због корисника, којима Град жели да омогући најбоље услове – казао је Тодоровић.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић са сарадницима посетила је и Центар за пружање услуга социјалне заштите „Зрачак“, где се упознала са запосленима, начином рада и просторијама ове установе. Уследила је и посета Удружењу параплегичара, где је министарка такође разговарала са члановима Удружења, саслушавши њихове потребе, али се упознала и са њиховим досадашњим успесима.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: 

ПЕЋИНА ГДЕ СУ ТУРЦИ СПАЛИЛИ ЖЕНЕ И ДЕЦУ: Кађеница је споменик жртвама стравичног злочина

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)