ШАНСА ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ: Докторка Даница Грујичић потписала споразум о сарадњи са локалном самоуправом у Крушевцу

С. БАБОВИЋ

25. 10. 2021. у 14:23

ТАЛЕНТОВАНИ млади људи у Крушевцу, ученици, спортисти,уметници могу добити финансијску подршку Фондације “Заједно за младе-проф. Др Даница Грујичић”, договорено је Споразумом који је Фондација са именом познате научнице и професорке, данас потписала са локалном самоуправом.

ШАНСА ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ: Докторка Даница Грујичић потписала споразум о сарадњи са локалном самоуправом у Крушевцу

Фото: ГУ

- Позивам све професоре, наставнике, педагоге који раде у Крушевцу и околини, да издвоје имена талентоване деце којима би ми могли да помогнемо на било који начин,било набавком инстрмента,спортске опреме, слањем на такмичења,или набавком неких реагенаса, ако се деца баве науком-напомиње проф. др Даница Грујичић.

- Ово је један од начина, на који ми са локалним самоуправама покушавамо да дођемо до што већег броја деце. Држава доста издваја за талентовану децу,поготово када су у питању такмичења у иностранству, али увек постоји неко коме може још више да се помогне.

Фото: ГУ

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић која је у име Града потписала споразум о сарадњи напомиње да је остварен договор о сарадњи изузетно важан за Крушевац,млде људе који живе и раде у граду.

- Створили су се сви услови да кроз ову фондацију подржимо младе, да их осмелимо да студирају,усавршавају своја знања и та своја знања примене у свом родном граду и земљи - каже градоначелница Јасмина Палуровић.

Фото: ГУ

-То је негде и циљ, да задржимо младе генерације и да оне буду посвећене да једнога дана и они обучавају неке друге младе на којима ће остати свет, наша држава и Крушевац.

Фондација "Заједно за младе проф. др Даница Грујичић" основана је на иницијативу студенатара Универзитета у Крагујевцу, а ову идеју подржала је начелница Центра за неуронокологију Неорухируршке клинике КЦС,редовна професорка Медицинског факултета у Београду, у жељи да се помогне талентима склоним спорту,уметности или науци.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: НАУЧНА СЕНЗАЦИЈА - Открића над Сићевачком клисуром бацају ново светло на историју

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)