ЗРЕЊАНИН ЈЕДАН ОД ПРАГОВА БАЛКАНА НА КАПИЈИ ЕВРОПЕ Градоначелник Салапура - "У нашем граду се гради највише станова у последње три деценије"

Б.Г.

25. 10. 2021. у 12:00

ЈЕДАН од највећих градова у Банату Зрењанин последњих година на врху је лествице у Србији када се говори о привлачењу инвестиција, са неколико нових производних погона и тренутно једним од највећих градилишта у региону.

ЗРЕЊАНИН ЈЕДАН ОД ПРАГОВА БАЛКАНА НА КАПИЈИ ЕВРОПЕ Градоначелник Салапура - У нашем граду се гради највише станова у последње три деценије

Фото: Б. Г.

Европски град спорта за текућу 2021. годину сигурно ће још добити на значају изградњом ауто-пута који ће га још више приближити Београду и Новом Саду и додатно проширити инвестиционе видике бројних заинтересованих улагача.

- Поседујемо велике развојне потенцијале, опремљену индустријску зону са више од 500 хектара земљишта намењеног инвеститорима, а привредни развој прати и интензивна станоградња, која је најбољи показатељ привредних кретања - нагласио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура на састанку Фонда Европски послови Војводине, уз напомену да се у Зрењанину гради највише станова у последње три деценије, чисти се корито Бегеја и уређују обале, први пут након три деценије, а потписан је и уговор о изградњи централног градског пречистача отпадних вода, што је капитална инвестиција и изузетан допринос очувању екологије.

Проблем са исправном пијаћом водом, који скоро две деценије представља проблем грађанима, уз апел за стрпљење, такође је у фази стручног и темељног решавања.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

БОНУС ВИДЕО: ПЕЋИНА ГДЕ СУ ТУРЦИ СПАЛИЛИ ЖЕНЕ И ДЕЦУ: Кађеница је споменик жртвама стравичног злочина

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)