ОБНОВИЛИ КУЋУ ПЕТОРО СИРОЧАДИ: Велика хуманитарна акција у јужнобанатском селу Владимировац, код Алибунара

Ј. Ј. БАЉАК

23. 10. 2021. у 06:21

ТРОШНА стогодишња кућа у јужнобанатском селу Владимировац, у општини Алибунар, у којој живи петоро сирочића - средњошколке Тамара и Тијана Мијајлевић са тројицом млађе браће, у потпуности је реновирана захваљујући људима добре воље.

ОБНОВИЛИ КУЋУ ПЕТОРО СИРОЧАДИ: Велика хуманитарна акција у јужнобанатском селу Владимировац, код Алибунара

Кров више не прокишњава, Фото Удружење Огњиште

За само три месеца ова деца добила су буквално нови дом, у ком ће сада живети безбедније и за мрвицу срећније, јер жал за изгубљеним родитељима и баком, који су умрли у размаку од годину и по дана, никада их неће напустити.

Удружење добрих људи "Огњиште" из Панчева је у веома кратком року успело да прикупи довољно средстава и да организује мајсторе, који су заменили кров који је прокишњавао.

Урадили су и изолацију куће, уградили нове прозоре и нову електроинсталацију, јер је стара сваког трена претила да изазове пожар... А захваљујући донацијама наших људи из Канаде, купљен је и нови намештај.

Кревети и ормани захваљујући донацијама из Канаде, Фото Удружење Огњиште

- Ово за нас значи нови и безбеднији живот. Захвални смо свима који су нам помогли. Сада имамо боље услове и за учење. И зиму ћемо дочекати безбрижније, јер нам кров више не прокишњава, а имамо и нове подове и прозоре - задовољно каже Тамара (17), која је, откако су остали сами, преузела бригу о целом домаћинству.

Тамара је ученик четвртог разреда Гимназије у Панчеву, а напорни кућни послови нису је омели да остане добар ђак. Управо је њен разредни старешина Јанко Марковић био главни иницијатор ове хуманитарне акције.

Тамара и Тијана са члановима Удружења " Огњиште", Фото Удружење Огњиште

- Она је златна девојчица, која може да буде узор осталој деци, јер упркос тешким животним околностима, успева добро да "плива" и да функционише. Пресрећан сам што смо им на овај начин помогли - истиче професор Марковић.

Општина Алибунар, која је и до сада за ову породицу обезбеђивала једнократну новчану помоћ, дала је свој допринос и у реновирању. Деци су купили и лаптоп за праћење онлајн наставе, наставиће да им плаћају путне трошкове до школе, а обећали су да ће им обезбедити и дрва за огрев.

Срце не може да стане у груди

СЛАВКО Радојчић из "Огњишта" поносан је што су успели да реализују ову мисију и тако усреће петоро малих људи.

- Ако си човек,  реаговаћеш, ако ниси, окренућеш главу. Једноставно је. Срце ми је сада толико велико, да не може стати у моје груди - каже Радојчић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВОЗАЧ АУТОБУСА ПЛАКАО КАО КИША: Није могао да верује шта је доживео дан пред одлазак у пензију (ВИДЕО)

ВОЗАЧ АУТОБУСА ПЛАКАО КАО КИША: Није могао да верује шта је доживео дан пред одлазак у пензију (ВИДЕО)

ВИШЕ од три деценије провео је иза волана градских аутобуса, а последњих девет бринуо је о превозу путника из Мас Саура, места смештеног западно од центра Барселоне.

01. 03. 2024. у 17:05

Коментари (0)

ПРЕСТАНИТЕ ДА ПИЈЕТЕ! Владимир Путин имао несвакидашњу поруку за Русе