ВЕЛИКА ИНВЕСТИЦИЈА У ПАРАЋИНУ: При крају замена азбестних водоводних цеви у Нишкој улици

З.Рашић

21. 10. 2021. у 13:18

ПOСЛЕ око два месеца радова који су се одвијали прилично брзим темпом, ове седмице завршавају се сви послови на замени магистралног цевовода за водоснабдевање у бившој Нишкој улици у Параћину.

ВЕЛИКА ИНВЕСТИЦИЈА У ПАРАЋИНУ: При крају замена азбестних водоводних цеви у Нишкој улици

З.Рашић

У питању је саобраћајница дужа од километар, а нова водоводна мрежа омогућиће стабилније водоснабдевање и већи притисак у целом насељу Глождак. Дотрајали азбестни цевовод замењен је новим, од савременог материјала, у дужини од 1.055 метара. У ЈП «Водовод» истичу да је већег пречника, што је битно јер је повећан и број становника у овом делу Параћина.

 У првом делу некадашње Нишке улице - сада Стефана Лазаревића, нови цевовод већ је под притиском, а домаћинства прикључена. Тренутно се изводе радови у другом делу – у Улици краља Милутина, преко пута Месне заједнице Глождак. Остало је још врло мало до семафорске раскрснице, где се посао завршава.

 Ова инвестицијa вредна 21 милион динара спроводи се у оквиру међународног уговора са Развојном (KfW) банком Немачке, из повољног кредита. По истом програму већ је претходних година замењен највећи део главног цевовода од каптаже у Извору ка резервоару на Карађорђевом брду, а из «Водовода» најављују да ће главни довод бити комплетиран.

 У граду, такође, водоводна мрежа треба да буде реконструисана у још неколико улица.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)