ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ ПОРОДИЧНЕ ТРАДИЦИЈЕ: Породица Бакош успешно се бави производњом поврћа и цвећа, већ се спремају за пролеће

Б. ГРУЈИЋ

20. 10. 2021. у 22:00

ЕДИТ Бакош из Лукиног села код Зрењанина са осталим члановима породице, деценијама уназад, успешно се бави производњом поврћа и цвећа.

ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ ПОРОДИЧНЕ ТРАДИЦИЈЕ: Породица Бакош успешно се бави производњом поврћа и цвећа, већ се спремају за пролеће

Фото: Град Зрењанин

 Тако наставља традицију својих родитеља, који су започели и били успешни у овом послу и њено газдинство по квалитетном цвећу познато је у целој Србији.

- У пољопривреди више нема паузе, завршетак једне, истовремено је и почетак почетак припрема за наредну сезону, садњу и сетву - истиче успешна власница пољопривредног газдинства из Лукиног села.

Тренутно у пластеницима који се простиру на око један хектар породичног земљишта, чланови породице Бакош убрзано саде цвеће и зелену салату.

- Од цвећа већином гајимо мушкатле и петоније, бегоније и друге ситне врсте које су намењене садњи у баштама и пласирамо их на тржиште, углавном Зрењанина и делом Београда - додаје Едит уз напомену да људи из разних крајева сврате или зову за савет у вези садње.

 

НЕМА БОЛОВАЊА И ОДСУСТВА СА ПОСЛА

КАКО сама каже, у пољопривреди не постоји боловање или трудничко одсуство, ради се у свим условима, а она и њена заова, обе са по троје деце немају ни један дан изостанка, чак ни када су им деца болесна.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)