ЖРТВЕ МАМЕ И У ОГЛАСИМА: У Новом Саду обележен Европски дан борбе против трговине људима

Љ.П.

19. 10. 2021. у 00:38

ПОВОДОМ обележавања Европског дана борбе против трговине људима, на штанду у центру града, едуковани волонтери и тренери Црвеног крста Новог Сада, грађанима су јуче давали корисне информације у вези са трговином људима и како да се заштите да не постану жртве.

ЖРТВЕ МАМЕ И У ОГЛАСИМА: У Новом Саду обележен Европски дан борбе против трговине људима

Фото Н. Карлић

Ненад Драшковић, координатор градског Тима за борбу против трговине људима, предочио је да тим чини девет професионалаца, и да је један од чланова и Црвени крст који се бави пре свега превенцијом. Према његовим речима, трговина људима се све више дешава у нашем окружењу, а за огласе за посао је рекао да се користе као мамац да се уђе у ланац трговине људима.

- Најчешћи случајеви су проституција и кроз радно ангажовање, када се јаве на оглас за посао у иностранству - навео је Драшковић.

- Одрасли малолетнике искоришћавају за вршење кривичних дела. Свако од нас у тренутку непажње може да постане жртва трговине људима.

Стручни сарадник у Црвеном крсту, Раде Станичић, предочио је да у школама организују предавања и да је више од 3.000 ученика присуствовало едукацији. Црвени крст има сарадњу и са Свратиштем за децу, где је до сада организовано неколико едукативних радионица, и са том праксом ће се наставити.

Наталија Свилар, волонтер у Црвеном крсту, казала је да за сваки узраст имају прилагођене материјале, а циљ је да што више људи чује поруку.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)