ФОТО-ИЗЛОЖБА "ЖИВОТ" У ПАРАЋИНУ: Међу 90 аутора победник је Золтан Бисак из Иванова код Панчева

З.Рашић

17. 10. 2021. у 17:15

ДО краја наредне седмице поштоваоци уметничке фоторгафије у Параћину у тамошњој галерији Културног центра могу да погледају изложбу “Живот”, организовану у оквиру 1. Меморијалног купа “Зоран Пургер”.

ФОТО-ИЗЛОЖБА ЖИВОТ У ПАРАЋИНУ: Међу 90 аутора победник је Золтан Бисак из Иванова код Панчева

Фото: Д.М.

На конкурс који су расписали Фото-кино клуб “Параћин” у сарадњи са Фото-савезом Србије 90 аутора је послало 352 рада, а за изложбу је одабрано 110 фотографија.

- Додељене су једна прва награда, две друге, три треће и три похвале, селектор изложбе је био Милан Живковић из Ковина, мајстор фотографије и члан УЛУПУДС. Прва награда додељена је Золтану Бисаку из Иванова код Панчева за фотографију Гуардианс. Две друге награде добили су Милос Милојевић и Владимир Матејић, а три треће Јан Вало, Ранко Ђуровић и Владимир Мијајловић, док су похвалама награђени Александар Јовановић, Слободан Чавић и Слободан Пајић – каже, за “Новости”, председница ФКК “Параћин” Маја Стошић.

Меморијални куп “Зоран Пургер” установљен је у знак поштовања према преминулом мајстору фотографије Зорану Пургеру, једном од оснивача ФКК “Параћин”.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - Премијера филма "Божији човек"

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)