ПЛАСТЕНИЦИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ: Шанса за зараду, подршка хуманитарне организације АСБ пољопривредницима из Крушевца

С.БАБОВИЋ

15. 10. 2021. у 14:58

УКУПНО 12 социјално угрожених породица из Крушевца добило је шансу да кроз пројекат хуманитарне органиације АСБ започне или настави пољопривредну производњу захваљујући донираним пластеницима и опреми.

ПЛАСТЕНИЦИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ: Шанса за зараду, подршка хуманитарне организације АСБ пољопривредницима из Крушевца

Фото: ГУ

Представници немачке организције и корисници програма, потписали су у петак уговоре о донацији у Градској управи,где је предочено да ће кроз пројекат „Директна социо – економска помоћ угроженим породицама и пружаоцима социјалних услуга у локалним заједницама у Србији“, само у Крушевцу имати 12 корисника.

Пројекат финансира немачко Министарство спољних послова, а имплементира АСБ уз подршку локалних самоуправа.

Донација износи 18.000 еура, док је учешће Града Крушевца - 3000 евра.

- Са локалном самоуправом имамо дугогодишњу успешну сарадњу, помажемо социјално угроженим породицама и амргиналним групама-напомиње Зорица Ђивојиновић, менаџерка у АСБ-у.

- Током прошле године смо корисницима програма у више локалних сауправа донирали опрему вредну 180.000 евра, док је ове године тај износ - 170.000.

Планирано је да се у оквиру текућег пројекта, до краја године подели више од 80 пластеника,а осим у Крушевцу,пројекат се реализује у Владичином Хану,Лучанима, Ариљу,Шиду, Димтриовграду и у Лесковцу.

Након постављања пластеника, свим корисницима биће одржане и теренске обуке, где ће се на практичан начин упознати са производњом, потенцијалним ризицима и проблемима са којима се произвођачи могу сусрести као и корацима ка успешној и профитабилној производњи добара.

- Град помађе пољопривредницима кроз низ мера субвенција,али и кроз подршку при осигурању усева,вишегодишњих засада, што ће пољоприведницима бити на рапсолагању од наредне године - напомиње Марко Кнежевић,помоћник градоначелника за пољопривреду.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

ЧУВАР ЂЕРДАПСКЕ КЛИСУРЕ: Обновљена Голубачка тврђава - атракција коју вреди видети

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)