ТЕРЕН И ЗА ДЕЦУ С ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА: Одлагање кривичног гоњења у правосуђу Крушевцу донело ново игралиште

С. БАБОВИЋ

15. 10. 2021. у 11:12

МОДЕРНО игралиште за децу добио је Крушевац на Багдали, захваљујући средствима прикупљеним на основу правног института - одлагање кривичног гоњења.

ТЕРЕН И ЗА ДЕЦУ С ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА: Одлагање кривичног гоњења у правосуђу Крушевцу донело ново игралиште

Фото: ГУ

Кроз пројекат „Дечије царство”, које су израдили ЈКП и локална самоуправа, од Министарства правде добијено је 4,8 милиона динара. Осим мобилијара за игру деце без здравствених потешкоћа, играоница има и мобилијаре за најмлађе са посебним потребама.

- Ово је прва играоница тог типа на територији Крушевца, поседује све потребне сертификате прописане Правилником о безбедности дечјих игралишта - напомиње Александар Јовановић, заменик градоначелника.
- Желели смо да подстакнемо инклузију деце са посебним потребама и укључимо их у свакодневно дружење са вршњацима.
Снежана Радојковић, директорка ЈКП, напомиње да је ово градско предузеће сносило трошкове припреме радова на терену, бетонирања простора за постављање играонице и партерног уређења око играонице. Министарство правде је претходних година по истом конкурсу подржало и пројекте у Васпитно-поправном дому, Дому здравља, Општој болници, основним школама „Јован Поповић“ и „Свети Сава“ Читлук, Гимназији и Економско-трговинској школи, Предшколској установи „Ната Вељковић“, Геронтолошком центру и Центру за социјални рад.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)