ПОЗИВ КОРИСНИЦИМА ДА ИЗМИРЕ ДУГОВАЊА: У власотиначком „Водоводу“ одлучили да заведу ред

И. МИТИЋ

14. 10. 2021. у 19:09

КОРИСНИЦИ који нису измирили обавезе према ЈКП „Водовод“ у Власотинцу на полеђини септембарских рачуна имају обавештење о обавези да то учине до краја овог месеца у целости или споразумно.

ПОЗИВ КОРИСНИЦИМА ДА ИЗМИРЕ ДУГОВАЊА: У власотиначком „Водоводу“ одлучили да заведу ред

Фото: И. Митић

Након овог рока власотиначко јавно предузеће против свих дужника покренуће поступак наплате принудним путем, преко јавних извршитеља или суда.

- Често нас питају шта са периодом када због хаварија није било воде, али у таквим случајевима ни водомер не мери потрошњу, а предузеће је корисницима услуга обезбеђивало воду уз помоћ цистерни што се дешава и другим водоводима – рекао је Звонко Илић, директор ЈКП „Водовод“ у Власотинцу.

Он је додао да је почела и замена старих водомера. Очекивања су да ће тај посао бити окончан до средине наредне године, а треба заменити 5.000 уређаја за мерење потрошње воде. Замена је почела од правних субјеката као и код домаћинстава где се обрачун потрошње врши паушално и неће се наплаћивати, док ће корисницима бити омогућено да промене и свој вентил, иза водомера, уколико је покварен.

Свим потрошачима упућен је и позив да пријаве и промене које су битне за њихов статус и правни однос са овим комуналним предузећем. Они су били у обавези да их пријаве у време када су настале, али многи то нису учинили.

- Ако корисник не изврши уредно пријављивање предузећу у складу са техничким условима биће искључен из система јавног водовода. О разлозима за искључење биће обавештен одмах, а најкасније у року од 24 часа, а о томе ће бити обавештен и Општински комунални инспектор у складу да Одлуком о комуналној делатности – појашњава директор Илић.

Фото: И. М.

РЕГУЛИСАТИ СТАТУС

ПРОМЕНЕ корисника које нису пријављиване ЈКП „Водовод“ углавном настају прометом непокретности, променом адресе становања и смрћу раније пријављеног корисника. Због тога потрошачи треба да се обрате правној служби овог јавно-комуналног предузећа где ће добити све неопходне информације како би свој статус ускладили са законом и локалним одлукама које се односе на комуналну делатност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)