ОД АУТО-ПУТА ДО ПРАЊАНА НОВИМ АСФАЛТОМ: Завршена реконструкција важне саобраћајнице у Горњем Милановцу

В. И.

07. 10. 2021. у 15:37

ЗАВРШЕНА је реконструкција регионалног пута од Такова до Прањана, и то у предвиђеном року.

ОД АУТО-ПУТА ДО ПРАЊАНА НОВИМ АСФАЛТОМ: Завршена реконструкција важне саобраћајнице у Горњем Милановцу

Фото: ОУ Горњи Милановац

Важна саобраћајница од 25,5 километара пресвучена је новим асфалтом, а укупна вредност инвестиције је око 30 милиона евра.

- Када сам пролазио од Такова до Леушића, где су се окупили мештани у знак захвалности председнику Александру Вучићу који је испунио обећање и изградио 25,5 км пута, од ауто-пута „Милош Велики“ до Галовића поља, имао сам утисак да пролазим кроз најразвијеније европске земље. После Другог светског рата овај крај на мапи Србије нико није примећивао. Александар Вучић је први председник који је обратио пажњу на равномерно развијање земље, па тако и на ово подручје које је годинама било скрајнуто и девастирано. Уз путеве и улагања државе, прањански крај рапидно иде напред и овде ће се из године у годину све боље живети. Мештанима ће изградња пута омогућити и лакше саобраћање хладњача и откупљивање пољопривредних  производа, који ће брже доспевати на трпезе широм Србије и света. Значајна је свакако и за развој туризма коме посвећујемо посебну пажњу. Надам се да ће године пред нама донети само просперитет, како Горњем Милановцу, тако и нашим „горњим“ селима - рекао је Дејан Ковачевић, председник Општине.
Обрад Милосављевић, први човек Месне заједнице Леушићи, истакао је да је успешна сарадња са локалном самоуправом, уз подршку државе, резултирала новим изгледом читавог краја. Обновљена путна инфраструктура обезбедила је прилаз готово сваком домаћинству.
- Имали смо регионални пут који је био у јако лошем стању. Посетом председника Вучића Прањанима и аеродрому на Галовића пољу, одобрена је реконструкција комплетног пута од Такова до Прањана. Презадовољни смо радовима и односом радника фирме „Штрабаг“ из Чачка према послу. Поред тога, у сарадњи са Јавним предузећем за изградњу из Горњег Милановца, од старог фрезираног асфалта смо урадили реконстрункцију некатегорисаних путева – казао је  Милосављевић.
Мештани су, како су истакли, били изненађени брзином којом су завршени радови од “немерљивог значаја, како за старије, који пензионерске дане проводе у свом родном крају, тако и за младе који су одлучили да остану на селу”.
- Пут је од изузетног значаја за житеље ових села, најпре због трговине и куповине наших производа. До сада смо имали проблем са теретним саобраћајем. Долазак великих камиона који откупљују кромпир, производ по коме је наше село препознатљиво, био је немогућ. Сада нам се отварају многе могућности, како за продају, тако и за туризам - рекао је Александар Пауновић, председник МЗ Теочин.
Да подсетимо, недавно је у Прањанима завршена реконструкција централне улице, затим уређење пута од варошице до Галовића поља на коме је изграђен Горски аеродром са меморијалним комплексом, посвећен херојима прањанског краја, који су учествовали у чувеној мисији “Халијард”.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)