ЛОНЧАР У ПОСЕТИ НЕГОТИНУ: Здравствена установа добила скенер и дијагностичке апарате, а ускоро и нова радна места (ФОТО)

С.М.Јовановић

06. 10. 2021. у 14:27

СА циљем да се на лицу места увери како се у овој здравственој установи запослени боре са вирусом корона, али и да се упозна са људским ресурсима, капацитетом и опремљеношћу саме установе, Здравствени центар у Неготину посетио је министар здравља Златибор Лончар, са сарадницима.

ЛОНЧАР У ПОСЕТИ НЕГОТИНУ: Здравствена установа добила скенер и дијагностичке апарате, а ускоро и нова радна места (ФОТО)

Фото: С.М.Јовановић

- У наредном периоду, за две до три недеље, с обзиром на то да је завршен тендер, Неготин ће добити два санитета од Министарства здравља, а од „Еликсир Групе” возило за превоз пацијената који су на дијализи. Договорили смо се да се распише конкурс за пријем пет лекара. Имате проблем јер немате лекаре на бироу, али се надам да ће се јавити из околине, јер ћемо дати тим људима и посао и специјализацију, 12 сестара које су на одређено време добиће посао за стално и отворићемо простор да још 10 медицинских сестара - техничара добију посао. Отворили смо позицију и за једног економисту и за једног правника – рекао је Златибор Лончар у Неготину.

Фото: С.М.Јовановић

 

Неготински Здравствени центар добио је овог лета скенер, чију је набавку и адаптацију просторија са 42,5 милиона динара финансирало Министарство здравља. Поред скенера за операциону салу Одељења ортопедије купљен је рендген апарат са Ц луком, за Одељење интерне медицине кардиолошки ултразвук, а нове ултразвучне апарате добили су и Одељење гинекологије, као и Служба радиологије.

ВАКЦИНАЦИЈА

Министар Лончар је нагласио да Србија има решење за излазак из епидемиолошке ситуације у којој се налазимо, а то је вакцинација, да је држава обезбедила велики број вакцина, различитих произвођача, и да грађани треба да верују својим лекарима и у погледу вакцинације, једнако као што им верују за све друге здравствене услуге.

- Дуго нико ништа није улагао у наш здравствени центар. Захваљујем се Министарству здравља, за све што смо тражили изашли су нам у сусрет. Презадовољни смо и као што је министар Лончар најавио у наредном периоду радићемо већим капацитетом. Неготинска болница је једна од ретких у Србији која нема централне гасове, а нама је то у ово време короне драгоцено и тренутно се ради на томе - рекла је др Јасмина Јеленковић, специјалиста пнеумопфизиологије, вршилац дужности директора Здравственог центра Неготин.

Фото: С.М.Јовановић

 

У последње четири године ресорно министарство уложило је у побољшање здравствене заштите 103 милиона динара, а ову установу очекује и комплетна реконструкција.

- Завршавамо пројекат реконструкције Здравственог центра у договору са Канцеларијом за јавна улагања. Корона је то мало успорила, али уз сагласност Владе Републике Србије из 2016. године, прва фаза пројекта обухватала би реконструкцију Дома здравља и старе психијатрије, а друга реконструкцију болничког дела.

То морамо на локалу да припремимо и да у наредне четири године реализујемо - рекао је Владимир Величковић, председник општине Неготин.

ZAPRATITE NPORATL NA FEJSBUKU

БОНУС ВИДЕО:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗ СЕЛА У ГРАД ПО СИР И МЛЕКО: Репортер Новости у опустелим засеоцима таковског краја где је некада врвело од живота