ЛИЧНОСТ ЗА ПОНОС ЛОЗНИЦЕ: Бивши боксер и репрезентативац Милан Аћимовић

В.Митрић

02. 10. 2021. у 09:32

НЕКАДАШЊИ боксер Лознице и репрезентативац, Милан Аћимовић(60), који је боксерске рукавице обесио о клин 1988.године, после 14 година бриљантне каријере је овогодишњи је добитник признања "Добринка Биба Мирковић -личност за понос Лознице", који традиционално додељује Етно комплекс “Сунчана река”.

ЛИЧНОСТ ЗА ПОНОС ЛОЗНИЦЕ: Бивши боксер и репрезентативац Милан Аћимовић

Фото: В.Митрић

Лауреати ове награде до сада су били наш прослављени композитор професор др Светислав Божић, маратонац Александар Кикановић, професорка мр Слободанка Боба Милановић.

Награду је утемељила рано преминула Добринка Биба Мирковић, а после њене смрти називу признања додато је име врсне професорке, жене предузетника, организатора многих манифестација, која је са супругом Зораном и децом Ружицом и Мирком показалаи доказала како се може успешно бавити бизнисом, а да, истовремено, људи из света бизниса воде рачуна о свом крају и његовим људима.

За овогодишњу награду, како је рекао председник жирија, Владимир Митрић, новинар “Новости”, стигло је 70 предлога, а Аћимовић је изабран једногласно.

- Жирију се јако допало што је овај суграђанин, не само резултатом, већ и часним  животом посведочио, на најбољи начин, да је био витез у рингу и људина у животу, вредан  радник на послу - рекао је Митрић, подсећајући да су га за ово признање предложиле колеге из ЈКП “Топлана” у Лозници.

- Био је и остао чист као суза у сваком погледу, а те врлине требало би да се истичу и те  како.

Већ 1975. године Аћимовић је први пут боксовао за младу репрезентацију Југославије против Мађарске у Будимпешти. Био је два пута омладински првак Београда, Србије и Југославије. Био је и првак Балкана за младе.

Са специјалном дозволом боксује као сениор.

Године 1977. на турниру „Ослобођење Београда" постаје првак и добија пехар као најмлађи победник. Исте године осваја „Златни гонг" као најмлађи победник. Те године у Зеници „Челична песница" осваја трофеј као најбољи.

Године 1978. је на "Београдском победнику" - најбољи техничар. Те године боскује за репрезентацију СФРЈ у Њујорку и постаје првак Балкана, онда најбољи спортиста  Подриња. Освајач је “Златног гонга”, победник ревије “Олсобођење Београда”, на отвореном првенству у Варшави освојио је прво место, где је био најбољи боксер, најбољи техничар и најбољи победник…

Три пута је био најбољи спортиста Лознице. 

Породици Мирковић уручена је Повеља и новчана награда од 1000 евра.

Запратите Нпортал на Фејсбуку.

                   

БОНУС ВИДЕО:

ПРШТИ ОД ЗДРАВЉА: Кисели купус је традиционална салата, али и сировина за многе специјалитете

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)