ДВЕ ОСОБЕ ПРЕМИНУЛЕ ТОКОМ ВИКЕНДА: Епидемиолошки пресек у Пиротском округу

В.Ћ.

27. 09. 2021. у 19:39

ОД последица заражавања, током викенда у пиротској Општој болници , на ковид јединици преминуле су две особе, а на лечењу у тој установи тренутно је 32 пацијента од којих највећи број није вакцинисан.

ДВЕ ОСОБЕ ПРЕМИНУЛЕ ТОКОМ ВИКЕНДА: Епидемиолошки пресек у Пиротском округу

Фото: В.Ћ.

Међу њима су 20 из Пирота, шест из Бабушнице, четири са подручја Димитровграда, два са подручја Беле Паланке, један болесник из Београда и један је транспортован у крушевачку ковид болницу.

Како наводи пиротски ЗЗЈЗ, у дане викенда, у округу је регистровано још 86 новооболелих грађана. Међу њима , из Пирота је 52, Димитровграда 22 и по шест особа из Димитровграда и Беле Паланке. На основу епидемиолошких испитивања процењује се да је број заражених већи три до четири пута, али се сви заражени не јављају лекарима. Међу зараженима су читаве породице.

Мера кућне изолације наложена је за 153 особе. У ковид амбуланти у Пироту, од сутра ради девет екипа за преглед пацијената, уместо досадашњих шест.

Од почетка имунизације у округу је вакцинисано 35.752 грађана, ревакцинисано 34.534, а трећу дозу примило је 6.188 особа. Током викенда дате су 22 прве, 12 друге и 72 треће дозе вакцина. Центар за контролу и превенцију болести у ЗЗЈЗ процењује да је епидемиолошка ситуација у округу неповољна са тенденцијом да пређе у ванредну.

БОНУС ВИДЕО - Српска фабрика вакцина

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)