ЗА ДОБРОВОЉНЕ ДАВАОЦЕ ОД 7 ДО 19 ЧАСОВА: Завод за трансфузију крви Војводине има ново радно време

Љ. П.

27. 09. 2021. у 13:36

ЗАВОД за трансфузију крви Војводине за доборовољне даваоце крви ради сваког радног дана од 7 до 19 часова у Улици Хајдук Вељка 9а у Новом Саду.

ЗА ДОБРОВОЉНЕ ДАВАОЦЕ ОД 7 ДО 19 ЧАСОВА: Завод за трансфузију крви Војводине има ново радно време

Фото: Завод за трансфузију крви Војводине

Резерве крви свих крвних група, како наводе, доста су ниске, па се надају да ће ново радно време Завода за трансфузију даваоцима и онима који ће то постати у будућности омогућити лакшу организацију, а тиме и повећати број прикупљених јединица крви.

Континуирано снабдевање компонентама крви је неопходно како би у сваком тренутку било довољно крви за хитне и ванредне ситуације, витално угрожене пацијенте, за терапију онколошких болесника, као и планиране хируршке интервенције. Управо зато, из Завода позивају све грађане, уколико им здравствено стање дозвољава, да се одазову акцијама давања крви које организују у сарадњи са Црвеним крстом.

Крв могу дати све здраве особе од 18 до 65 година, након лабораторијског и лекарског прегледа који се обавља у склопу давања крви. Давање крви на организам делује стимулативно, јер утиче на обнављање елемената, црвених (еритроцита) и белих (леукоцита) крвних зрнаца и крвних плочица (тромбоцити).

Добровољно давање крви чини да се особа која је дала крв осећа полетном, свежом и надасве корисном због учињеног дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)