НОВИ ЛЕЖЕЋИ ПОЛИЦАЈЦИ: Градска управа Вршца одговорила на захтеве грађана за сигурнији саобраћај

Ј. Ј. БАЉАК

27. 09. 2021. у 08:25

ПОСТАВЉАЊЕМ лежећих полицајаца и вибро-трака на неколико локација у Вршцу и у селу Велико Средиште, локална самоуправа услишила је више молби грађана, који су се жалили да бахати возачи угрожавају безбедност у њиховим улицама.

НОВИ ЛЕЖЕЋИ ПОЛИЦАЈЦИ:  Градска управа Вршца одговорила на захтеве грађана за сигурнији саобраћај

Фото Град Вршац

Најкритичније је било у Панонској, која има нешто ужи коловоз, али је дугачка око 600 метара, па су несавесни грађани на том правцу често развијали брзине веће него што су дозвољене. То је нарочито било опасно за децу, која се углавном играју на улици, као и за госте сала за одржавање свечаности, које се ту налазе. Ту улицу сада обезбеђују два лежећа полицајца, који су из истог разлога постављени и у Синђелићевој и Улици Светозара Милетића.

Критичне раскрснице у улицама Лазе Нанчића и Краљевића Марка, које својом целом дужином имају првенство пролаза, сада су регулисане вибро-тракама.

- Возачи често у тим улицама не прате саобраћајне знаке, већ поступају по сопственом инстинкту. Задатак ових вибро-трака је да их упозори да наилазе на раскрсницу, како би повећали ниво опрезности, без обзира на то што се крећу путем са првенством пролаза - образлаже Дејан Чебзан, члан Градског већа за инфраструктуру.

Услишен је и захтев становника Виноградарске улице у Великом Средишту, који су се суочавали са безбедносним ризицима откако је локална самоуправа пролетос у суседној улици поставила лежеће полицајце испред сеоске основне школе.

- Многи возачи су, како би избегли успориваче брзине у зони школе, почели да користе Виноградарску улицу, која је, иначе, пре две године први пут добила асфалт - додаје Чебзан.

БЕЗБЕДНОСТ КОД ШКОЛА

У ТОКУ ове године, Град Вршац је уз финансијску подршку ресорног покрајинског секретаријата уложила и 6,3 милиона динара за повећање безбедности саобраћаја у зонама пет школа у граду и селима. Осим лежећих полицајаца у Великом Средишту, постављен је и пешачки семафор у Уљми, као и брзински дисплеји код осмолетке у Павлишу, Гимназије и Пољопривредне школе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)