ДЕВОЈКЕ ИЗ ВОРОЊЕЖА У СМЕДЕРЕВУ: „Дани духовне културе Русије у Србији“

Н. Живановић

24. 09. 2021. у 22:18

У ОКВИРУ манифестације “Дани духовне културе Русије у Србији”, вечерас је у Великој дворани Центра за културу наступио Анасамбл “Девојке из Вороњежа”.

ДЕВОЈКЕ ИЗ ВОРОЊЕЖА У СМЕДЕРЕВУ: „Дани духовне културе Русије у Србији“

Фото Н. Живановић

Лауреат међународних такмичења и фестивала, лауреат награде Лењинског Комсомола, лауреат награде Централног Федералног округа Русије, ансамбл „Девојке из Вороњежа“ основао је при филхармонији Вороњежа народни уметник СССР-а, композитор Константин Масалитов и директор филхармоније Михаил Галинкер.

Ансамбл је гостовао у више од 40 земаља широм света. Веома су успешне турнеје ансамбла по Русији као и њихови наступи на форумима, фестивалима. Наступали су на најпрестижнијим салама у Москви и Санкт Петербургу у периоду од 2005. до 2019. учествовали су културним програмима у оквиру Међународног телевизијског и филмског форума „Заједно“ на Јалти где им је у „Алеји звезда“ 2010. године додељена Звезда ансамбла.

Вечерашњи наступ “Девојака из Вороњеза”, испраћен је овацијама смедеревске публике, која због актуелних епидемиолоских разлога није могла да дође у великом броју и напуни салу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ДА УПАМТЕ, ЈЕДНОМ ЗА СВАГДА! Новак Ђоковић пред целим светом загрмео о Косову и Метохији