КОБНА САМООБУКА МОТОЦИКЛИСТА: Агенција за безбедност саобраћаја одржала тренинг у Вршцу

Ј. Ј. БАЉАК

23. 09. 2021. у 22:53

АГЕНЦИЈА за безбедност саобраћаја данас је у Вршцу одржала тренинг безбедне вожње за десетак возача мотоцикала, у оквиру своје вишегодишње акције „Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте“.

КОБНА САМООБУКА МОТОЦИКЛИСТА: Агенција за безбедност саобраћаја одржала тренинг у Вршцу

Фото: Ј. Ј. Баљак

На полигону у Технолошком парку искусни предавачи су присутним возачима демонстрирали манипулације мотора у месту и у покрету, како би унапредили њихова знања и вештине управљања овим двоточкашима, и теоретски им указали како да се заштите током вожње.

- Већ пет година смо на терену и оно што смо увидели је да је заступљена самообука и код младих и код старих мотоциклиста, а, што је најжалосније, и код инструктора који обучавају полазнике у аутошколама. То значи да нам полазници неспремни излазе на путеве, да нису самостални и безбедни учесници у саобраћају, што је и основни фактор ризика њиховог страдања у току вожње – каже Иван Бојовић, председник Агенције за безбедност саобраћаја.

Вршац је један од петнаестак градова у Србији, који су прошли на овогодишњем конкурсу Агенције и добили могућност да на овај начин превенирају евентуалне саобраћајне прекршаје и незгоде.

- Мотоциклисти су једна од најризичнијих група и често у саобраћајним незгодама задобијају тешке повреде, управо због неношења заштитне опреме. Ипак, ми у Вршцу можемо бити задовољни том статистиком, јер је у односу на раније године двоструко смањен број саобраћајних незгода у свим категоријама, на шта је утицало и наше ангажовање у тој области – каже Мирослав Лепир, председник Савета за безбедност саобраћаја у Вршцу.

Он је истакао и да су овим пројектом заокружили све учеснике у саобраћају, јер су за све њих досад одржали наменске обуке, те верује да ће ово додатно подићи ниво безбедности у саобраћају на територији целог града.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)