ДРОНОВИ ЗА 28 ОСНОВНИХ ШКОЛА

Б.Грујић

23. 09. 2021. у 13:50

ПРЕДСТАВНИЦИМА свих основних школа са територије Зрењанина, као и школи у Жабљу, уручени су дронови, беспилотне летелице, које су уз реализацију стручне, информатичке обуке, у оквиру пројекта За лепшу школу, донација Ротари дистрикта Србије и Црне Горе и Министарства просвете.

ДРОНОВИ ЗА 28 ОСНОВНИХ ШКОЛА

Фото: Град Зрењанин

Не скривајући задовољство због успешно спроведене акције, Зорица Јестровић истакла је одличну сарадњу локалне самоуправе, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Ротари заједнице Србије и Црне Горе, као и Ротари клуба Зрењанин.

- Циљ је да у сарадњи са школама дамо деци алат у руке, уче теорију, а ми им дајемо могућност да оно што науче могу и да примене у пракси и савладају коришћење дронова - нагласила је Зорица Јестровић.

На пријему у барокној сали у Градској кући у Зрењанину, присутне је у име Ротари клуба Зрењанин поздравила Горјана Поњевић Балани, која је заједно са градоначелником Зрењанина Симом Салапуром и представницима Ротари дистрикта Србије и Црне Горе, директорима основних школа уручила дронове.

БИБЕРЧЕ МЕЂУ 26 ВРТИЋА У СРБИЈИ

Зрењанински вртић Биберче нашао се међу 26 дечјих вртића у Србији опремљених мобилним намештајем и ИКТ опремом у оквиру пројекта Ротари дистрикта, глобал гранта Године узлета.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)