ДРОНОВИ ЗА ОСНОВЦЕ ИЗ КРАЉЕВА И ВРЊАЧКЕ БАЊЕ: Уз донацију лакше учење програмских језика (ФОТО)

Г. ЋИРОВИЋ

21. 09. 2021. у 19:50

ЧЛАНОВИ Ротари клуба Краљево уручили су вредну донацију, 12 дронова прилагођених учењу програмских језика, намењених основним школама са територије Краљева и Врњачке Бање.

ДРОНОВИ ЗА ОСНОВЦЕ ИЗ КРАЉЕВА И ВРЊАЧКЕ БАЊЕ: Уз донацију лакше учење програмских језика (ФОТО)

Фото: Г. Шљивић

Ова донација део је велике хуманитарне акције коју спроводе Ротари клубови и Дистрикт 2483. Сакупљено је, наиме, 117.200 долара и набављено 670 дронова за основне школе широм Србије. Пројекат су финансијски помогли Ротари фондација и ротаријанци из САД, Немачке, Аустралије, Словеније, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије.

- Потписан је и уговор о донацији беспилотних летелица основним школама у Србији у оквиру акције „За лепшу школу“. Акција се спроводи на основу раније потписаног Меморандума о сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Ротари клубова – каже др Милан Максимовић, председник Ротари клуба Краљево. - Дигитализација и увођење информационих технологија у образовно-васпитни систем је веома важан пут за све нас, од унапређења прописа, инфраструктуре, до обука.

Према његовим речима, изузетно је важно да се деца што раније заинтересују за програмирање јер се приликом решавања задатака из области програмирања дронова развијају и међупредметне компетенције и ученици користе знања и из математике, физике и енглеског језика.

Како је овом приликом најављено, ротаријанци планирају да до краја ове године обезбеде средста за донацију апарата за неуро-инвазиони мониторинг Општој болници „Студеница“ у Краљеву.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)