У КОВИД ЗОНИ 25, НОВОЗАРАЖЕНИХ 43: Најновији епидемиолошки пресек за Горњи Милановац

М. БОШЊАК

21. 09. 2021. у 14:38

ПРЕСЕК епидемиолошког стања у овом крају данас гласи: срећом без смртних исхода, као минулих дана, у ковид зони Опште болнице у Горњем Милановцу тренутно се лечи 25 пацијената, по данашњој званичној евиденцији Дома здравља број особа новоинфицираних вирусом корона је 43.

У КОВИД ЗОНИ 25, НОВОЗАРАЖЕНИХ 43: Најновији епидемиолошки пресек за Горњи Милановац

Фото: М.Бошњак

У обе те установе по два пацијента више него јуче. Иако засада наизглед „благо“, то статистичко повећање ипак је упозоравајуће, с обзиром на очекивано ширење ове епидемије, и на све апеле медицинских служби за вакцинисање.

- Од 25 пацијената у црвеној зони, вирус корона потврђен је код 23, један има негативне резултате тестирања, један их чека. Током протекла 24 сата у ковид зону примљене су још три особе са симптомима који указују на тај вирус, један пацијент је отпуштен на кућно лечење – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Расте број особа прегледаних у Ковид амбуланти Дома здравља. Јуче их је било 230, од којих се њих 73 јавило на први преглед. Узоркована је крв за 136 лабораторијских анализа, урађена су 23 рентгенска снимка плућа, 122 антигенска и четири ПЦР теста, три особе су упућене на хоспитализацију.

Од марта прошле године, то јест од почетка епидемије ковида-19 до данас, у рудничко-таковском крају преминула је 141 особа. У целом том периоду корона вирусом укупно су заражена 4.152 лица, а од тог броја, само од почетка августа ове године до данас, у четвртом таласу епидемије оболело је њих 617.

По досадашњим званичним подацима, у овом крају је првом дозом било која од четири расположива цепива вакцинисано укупно 16.635 особа, другом 15.787, а трећом бустер дозом 2.549.

БОНУС ВИДЕО - Српска фабрика вакцина

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)