НАСТАВНИЦИ ДОБРО ДОЂУ КАО ДАДИЉЕ: У основним школама у Новом Саду велико интересовање за продужени боравак деце

Љ. Прерадовић

21. 09. 2021. у 06:00

РОДИТЕЉИ новосадских малишана који похађају први и други разред основних школа и ове године су показали велико интересовање да им деца похађају продужени боравак у школи, док су они на послу.

НАСТАВНИЦИ ДОБРО ДОЂУ КАО ДАДИЉЕ: У основним школама у Новом Саду велико интересовање за продужени боравак деце

НАВАЛА Тражи се место више у ОШ "Жарко Зрењанин", Фото Н. Карлић

Поштујући прописане мере заштите, у групама може да борави највише до 33 ђака.

Засада, како кажу у новосадским осмолеткама са којима смо разговарали, истичу да, како би свима изашли у сусрет, користе сав расположиви простор у објектима, као и кадар.

У Основној школи "Жарко Зрењанин", према речима њеног директора Жарка Мушицког, имају девет група у продуженом боравку, у којима је од 20 до 30 ученика и да од 181 ученика велика већина похађа продужени боравак.

- За сву децу у боравку је обавезно да користе заштитне маске, а то правило важи и за наставно особље - истиче Мушицки.

- У боравку буду од 6.30 до 17.00, а трудимо се да, када то временске прилике дозвољавају, што више времена проводе на отвореном. Имамо довољно наставног кадра за све групе.

И у осмолетки "Јован Поповић", где тренутно у продуженом боравку има шест група, влада велико интересовање, а како предочава Горан Стевановић, директор ове образовне установе, још 15. јула су ресорном министарству пријавили за још једну, седму групу. Обратили су се и Градској управи за образовање.

- У нашој школи радимо само у једној смени и у случају да не добијемо ту седму групу мораћемо да се ускладимо са ситуацијом - објашњава Стевановић додајући да су ове школске године уписали један разред првака више него лане.

Фото Н. Карлић

Драган Утржан, директор ОШ "Јожеф Атила", у којој ове школске године имају седам разреда првака и исто толико ученика у другом, потврђује да је интересовање родитеља за продужени боравак све веће, али да у групама може да буде највише 33 ђака.

- Због такве ситуације, од родитеља смо тражили да доставе потврде које послодавац мора да овери и потпише да су обавезни да долазе на посао, односно да не раде од куће - каже Утржан.

- Гледамо да родитељима изађемо у сусрет, али се поштују приоритети и нема протекције.

НЕПРОМЕЊЕНИ МЕСЕЧНИ ИЗДАЦИ

ЗА боравак најмлађих ученика у дневном боравку, родитељи месечно плаћају 2.660 динара, и цена је иста као и претходних година. Осим што се у боравку друже и уче, ученици добијају и оброк.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)