УКУПНА ДОБИТ 74 МИЛИОНА: Пожаревачка скупштина усвојила извештаје о раду јавних предузећа

Д. НОВКОВИЋ

21. 09. 2021. у 06:53

СКУПШТИНА града Пожаревца усвојила је извештаје о пословању јавних предузећа у 2020. години, која су остварила укупну добит од 74 милиона динара.

УКУПНА ДОБИТ 74 МИЛИОНА: Пожаревачка скупштина усвојила извештаје о раду јавних предузећа

РЕЗУЛТАТИ ЈП "Топлификација" најуспешнија, Фото Д. Н.

Њима припада 50 одсто ове суме, док се друга половина уплаћује у градски буџет.

Највећу добит имала је "Топлификација", која је зарадила 58.690.970 динара. Добит "Љубичева" била је 10,7 милиона, "Водовода и канализације" 2,5 милиона, а "Паркинг сервиса" два милиона.

У прошлој години једино су "Комуналне службе" пословале негативно, јер су забележиле губитак од скоро 18 милиона динара.

Разматрано је и извршење буџета у првом полугодишту ове године, које је износило 28 одсто. Одборник Срећко Босић (СПС) напоменуо је да је то најнижа реализација у последњих пет година, док је градоначелник Саша Павловић истакао "лако је критиковати, али тешко ући у борбу".

- Ове године започети су крупни пројекти - обнова Миленине галерије и изградња атлетског стадиона и помоћних терена. Завршава се и пројекат за затворени базен, а купили смо и 14 хектара земљишта за инвеститоре - рекао је Павловић.

ОДЛУКА Одборници Скупштине града Пожаревца, Фото Д. Н.

Пословање јавних предузећа разматрано је и за први квартал ове годин. Сем "Топлификације", која је имала добит од 33,4 милиона динара, сва остала су у губитку:

"Водовод и канализација" 12,3 милиона, "Комуналне службе" 11,2 милиона, "Љубичево" 3,7 милиона и "Паркинг сервис" 385.000. На седници су изабрани и нови-стари директори: "Паркинг сервиса" - Марија Паповић, "Апотекарске установе Пожаревац" - Небојша Јорговановић, Фондације "Миленин дом" - Љиљана Дабић и "Топлификације" - Славиша Стојковић.

ЗЕМЉИШТЕ

ОДБОРНИЦИ су на седници усвојили и предлог о продаји земљишта у новој индустријској зони "Северни блок". Приватницима из Пожаревца и Костолца продате су три парцеле, по ценама од 172.428 евра, 25.972 евра и 34.442 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)