КОД ПАРАЋИНА ОДРЖАН ПРВИ СТРЕЛИЧАРСКИ ТУРНИР: Промоција стреличарства и Грзе као туристичког бисера

З. Рашић

20. 09. 2021. у 18:36

ПРВИ пут у идиличном амбијенту подножја јужног Кучаја у излетишту Грза у недељу је одржан стреличарски турнир који су организовали Стреличарски клуб “Панонски гусари” из Сурчина и параћинска Туристичка организација.

КОД ПАРАЋИНА ОДРЖАН ПРВИ СТРЕЛИЧАРСКИ ТУРНИР: Промоција стреличарства и Грзе као туристичког бисера

Фото: Општина Параћин

Била је то својеврсна промоција стреличарства који је мање популаран спорт јужно од Београда него у престоници и Војводини, а истовремено су такмичари из различитих градова Србије упознали Грзу, туристички бисер параћинске општине.

Идеја да се овај турнир организује баш на Грзи родила се пре две године, али је реализована тек сада, уз најаву да ће такмичења вероватно бити и наредне године у параћинској општини, на Грзи или неком другом лепом месту.

Сурчински стреличари кажу да у граду на Црници постоји неколико особа које се баве стреличарством - које не треба мешати са стрељаштвом, јер су у првом случају у питању лук и стрела различитих врста, те да има основа да се сродни клуб оснује и у Параћину.

Турнир је обухватио надметање у мушкој и женској конкуренцији у седам дисциплина, а такмичари су гађали луком и стрелом у макете животиња у прелепој природи у околини горњег језера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)