ПОКАЗНА ВЕЖБА И ИЗЛОЖБА ВОЗИЛА: Ватрогасци у Пријепољу обележили Дан Сектора за ванредне ситуације (ФОТО)

А. Р.

17. 09. 2021. у 12:23

ТАКТИЧКО-техничким збором и смотром дела возила и опреме у дворишту Основне школе “Владимир Перић Валтер”, Одељење за ванредне ситуације у Пријепољу обележило је Дан Сектора за ванредне ситуације и славу свих ватрогасаца-спасилаца.

ПОКАЗНА ВЕЖБА И ИЗЛОЖБА ВОЗИЛА: Ватрогасци у Пријепољу обележили Дан Сектора за ванредне ситуације (ФОТО)

Фото: А. Р.

Основци из највеће градске школе имали су прилику да се упознају са возилима и опремом коју ватрогасци-спасиоци користе приликом интервенција, и у непосредном разговору са њима сазнају све о ризицима и превенцији које пожари носе са собом.

Од почетка године припадници Ватрогасно-спасилачког батаљона у Пријепољу интервенисали су чак 283 пута, од чега се највећи број интервенција односио на гашење пожара 235 и то на отвореном простору.
- Од значајнијих интервенција можемо издвојити пожаре на отвореном простору који су се десили током јула и августа текуће године, и то у месту Јелача у општини Прибој, Рутошима и Негбини у општини Нова Варош, у којима су гореле велике површине шумских комплекса. У овим интервенцијама, поред ватрогасаца-спасилаца Ватрогасно-спасилачког батаљона Пријепоље, учествовали су и ватрогасци-спасиоци из скоро свих јединица Сектора за ванредне ситуације – наведено је из Сектора за ванредне ситуације у Пријепољу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)