ПОДРШКА ВОЉИ КОЛЕКТИВА: Синдикат образовања о избору директора у Прехрамбено-угоститељској школи у Чачку

В. И.

16. 09. 2021. у 19:38

СИНДИКАТ образовања Чачка (СОЧ) огласио се саопштењем у којем пружа подршку вољи већине колектива Прехрамбено-угоститељске школе (ПУШ) и осуђује одлуку Школског одбора, којом није испоштована воља већине колектива који је на седници Наставничког већа одржаној 30. августа.

ПОДРШКА ВОЉИ КОЛЕКТИВА: Синдикат образовања о избору директора у Прехрамбено-угоститељској школи у Чачку

Фото: В. Илић

Наиме, колектив ове школе је, приликом изјашњавања о предлогу за избор директора, кандидату Јелени Ђуровић дао 45 гласова, а актуелном директору Драгици Симовић 37 гласова, док су два гласа евидентирана као неважећа.

- Подржавамо вољу већине колектива Прехрамбено–угоститељске школе и осуђујемо одлуку Школског одбора којом није испоштована воља већине  колектива – наводи се у саопштењу СОЧ-а.

И поред тога што је став колектива да подржи Ђуровићку, Школски одбор је гласао за Драгицу Симовић. Занимљиво је да пресудни, пети глас да Школски одбор изгласа Симовићку дао представник запослених који сада и не ради у Прехрамбеној школи, а гласао је против воље колектива који га је ту делегирао.

У СОЧ-у наводе да је због оваквог непоштовања одлуке колектива школе могућа и обустава рада.

– Такође, осуђујемо прекидање уговора о раду за петоро колега који су 31.08.2021.год. остали без посла , а већ дуги низ година раде, неки и 16, и тражимо да им се омогући враћање на своја радна места или да се радно ангажују, јер су годинама часно обављали свој посао – наводи се у саопштењу СОЧ-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)