У НОВОМ САДУ ПОЧИЊЕ 88. МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ: Наступиће излагачи из 17 земаља

З. Г.

16. 09. 2021. у 17:21

УЗ дозволу Кризног штаба и поштовање епидемиолошких мера у суботу, 18. септембра, у Новом Саду биће отворен 88. међународни пољопривредни сајам на којем ће у наредних седам дана наступити излагачи из 17 земаља.

У НОВОМ САДУ ПОЧИЊЕ 88. МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ: Наступиће излагачи из 17 земаља

Новости

На отвореним и затвореним сајамским просторима, у истом термину, биће одржани и 53. међународни сајам лова и риболова и Сајам екологије.

- Велику подршку у организовању ових манифестација пружили су нам представници сва три нивоа власти, републичке, покрајинске и градске. Одржавање овог пољопривредног сајма и осталих сајамских приредби значајно је не само за Новосадски сајам него за цео регион – истакао је на конференцији за новинаре Слободан Цветковић, генерални директор Новосадског сајма.Он је додао да је учешће на предстојећем сајму права прилика изчагачима да се на најбољи начин представе посетиоцима и пословним партнерима.

Уз представнике Чешке Републике, која је земља партнер 88. пољопривредног сајма, наступиће и излагачи из Италије, Холандије, Мађарске, Шпаније, Русије и других држава.

- Србија је најважнија земља у овом региону и наступ на предстојећем сајму је изузетно важан за чешке привреднике – изјавио је Владимир Вања, пољопривредни аташе Чешке у нашој земљи.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде јесте покровитељ националних изложби на сајму а бројне активности министарства, којима се поспешује развој домаћег аграра, биће представљене посетиоцима и пословним партнерима, поручио је Сенад Махмутовић, државни секретар у том министарству.

- На основу резултата које постижемо, несумњиво је да у пољопривреди располажемо великим потенцијалима. Та област има одличне перспективе за развој а да би се то остварило потребна су нова улагања и модернизација – рекао је Махмутовић.

Предстојеће сајамске манифестације моћи ће да посете вакцинисане и невакцинисане особе. Вакцинисани ће приликом уласка показивати дигитални зелени сертификат, односно потврду о вакцинацији а они који нису вакцинисани моћи ће да уђу у круг сајма уз потврду о прележаном ковиду 19, негативан пи си ар тест или негативан антигенски тест.

Новосадски сајам обезбедио је, у сарадњи са Градом Новим Садом, брзе антигенске тестове који су урачунати у цену улазнице. Тестирање ће бити обављено приликом уласка у сајамски круг а та процедура неће трајати дуже од десет минута.

Капије Новосадског сајма биће отворене од 18. до 24. септембра од девет до 19 часова. Појединачне улазнице коштају 600 динара а колективне 400 динара. За пензионере, децу од седам до 12 година, као и за ђаке и студенте у колективним посетама карта кошта 250 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)