НА КУПУС СА НЕГАТИВНИМ ТЕСТОМ: „Купусијада“ се предстојећег викенда по 18. пут организује у Мрчајевцима

В. И.

16. 09. 2021. у 12:29

НАКОН једногодишње паузе, традиционална манифестација „Купусијада“ биће организована по 18. пут у Мрчајевцима, и то од 17. до 19. септембра. Град Чачак, који је покровитељ, финасирао је програмске активности и техничку организацију са милион и по динара.

НА КУПУС СА НЕГАТИВНИМ ТЕСТОМ: „Купусијада“ се предстојећег викенда по 18. пут организује у Мрчајевцима

Фото: В. Илић

Како је истакао Мирослав Петковић, помоћник градоначелника, за одржавање „Купусијаде 2021“ добијена је сагласност републичког Кризног штаба за сузбијање ковида, а према чијим препорукама су предузете све неопходне епидемиолошке мере. Манифестацији ће моћи да присуствују само они који имају негативан тест, документ о прележаној болести ковид 19 или имунизацији. Такође, биће постављен пункт за брзо тестирање за оне који немају ове сертификате.

Како су најавили организатори, очекује се богат и разноврстан културно-уметнички програм. Манифестација почиње у петак, 17. септембра у 18.30 часова концертом културно-уметничких друштава. У суботу, 18. септембра у 18 часова је свечано отварање и подизање заставе. У недељу, 19. септембра у девет сати почиње такмичење у кувању купуса, а у 19 часова је проглашење победника и додела награда.

Фото: В. Илић

 

Културно-уметнички програм у организацији Туристичке организације Чачак биће одржан на тргу у Мрчајевцима. Ове године, због епидемиолошких мера, угоститељски објекти се неће налазити на јавним, већ на приватним површинама. Организатори „Купусијаде 2021“ апелују на све посетиоце да буду максимално одговорни и да се придржавају свих епидемилошких мера.

БОНУС ВИДЕО:

МАЛВЕРЗАЦИЈЕ ОКО НАБАВКИ МЕДИЦИНСКЕ ОПРЕМЕ: Марковић, Дубравац и Бојић на саслушању у тужилаштву

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)